прослављен Божић у Шимановцима

Постављено дана: 07. 01. 2014.

Шимановчани су се у великом броју окупили и прославили празник Рођења Христовог.
Славље је почело са вечерњим богослужењем које је почело по устаљеном распореду у 17,00 сати. Сат раније су Горан Ђукановић – Џума и Саша Шљукић латили се свог дела посла. Као и до сада били су задужени за припрему и кување вина и ракије. Ништа нису препустили случају и одрадили су свеој део посла како и приличи. Удружење жена „Шимановчанке“ су као што то раде већ годинама припремили пакетиће за оне најмлађе, пакетиће посне како и приличи за Бадњи дан. Прошле године су припремиле 80 пакетића и остало је око 20 па смо се на мој предлог договорили да се припреми и ове године 80 пакетића. За сваки случај оне су припремиле 90. На вечерњем богослучењу је заиста био велики број верника и велики број деце што је посебна радост. Једино женама из удружења није било лако. Кад су се после вечерњег богослужење делили пакетићи дошле су да ми кажу да је мало пакетића а ја сам одговорио да је добро, а зашто добро. Па боље је да је мало пакетића него да је мало деце. Ако следеће године припреме 120 пакетића па буде мало мени ће опет бити драго. После поделе пакетића осветили смо и запалили Бадњак. Пуна порта народа, пуна порта деце и свима пуно срце. До сада је било да углавном једне године се попије сво кувано вино а једне сва кувана ракија. Ове године се за кратко време попило и једно и друго. И то морамо повећавати следеће године и то је добро.

Јутрње је као и до сада почело у 12,00 сати. И како то већ бива доста верника, Црква попуњена и у радости смо сви заједно дочекали Рођење Христово. По завршеном јутарњем богослужењу две групе Вертепа, велики и мали су извели свој део програма из дешавања у Витлејему оне чудесне ноћи кад се родио Христос.

Света Литургија на сам дан Божића је служена у 09,00 сати као и сваки дан што се служи. Верници који су имали потребе су исповедили грехе своје и примили свету тајну причешћа. Сви присутни на вечерњем, јутрњем и светој Литургији су испуњени радошћу коју је донео Богомладенац наставили славље у својим домовима са својим укућанима. Како би у овом извештају дочарали како је све протекло помогли су својим фотографијама Војислав Добрић и Слободан Чавић.

Свима срећан празник уз радосни поздрав; Мир Божији – Христос се роди.

Ваш молитвеник пред Богомледенцом протојереј Жељко Кретић

 

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.