Активности Удружења жена „Шимановчанке“

Постављено дана: 31. 08. 2017.

Божић – Удружење жена традиционално на Бадњи дан дели пакетиће за децу. И ове године у цркви светог Николаја после службе подељено је 150 пакетића које су жене уз помоћ спонзора припремиле.

Пакетићи – Као и сваке године један део пакетића спреман за Божић подељен је деци у вртићу и деци ометеној у развоју у Суботишту.

Сајам Туризма – Међународни сајам туризма, који се одржава од 23.-26. заштитни је знак Београдског сајма,Овогодишњи учесници су најзначајније туристичке агенције,савези и организације,хотели,туристички центри др,а медку њима је и туристичка организација Општине Пећинци са штандом“Диван је кићени Срем“.Ове године Удружење зена „Шимановчанке“је било представник удружења са општине Пећинци. Поставка удружења са радовима, како старих тако и нових заната и домаћим колачима допринела је да посетиоци могу да окусе Срем свим чулима

8. март изложба – Поводом Дана зена у Месној заједници организована изложба.

Црвени крст – Хуманитарни рад је један од видова рада удружења зена „Шимановчанке“ .02. марта чланице удружења донирале су Црвеном крсту Пећинци гардеробу коју су прикупиле у сарадњи са мештанима.

Сурдук – У организацији удружења „Јефимија“ у Сурдуку је одржана штрудлијада и такмичење у кувању рибљег котлића. Удружење је било запажено са својим радовима и колачима.

Вишњићево – УЖ „Филип Вишњић“из Вишњићева организовало је по други пут хуманитарну акцију Дани Ускрса – Измами осмех малим змајевима. Акцији се одазвало једанаест удружења, а сав приход је намењен лечењу деце оболеле од карцинома на Институту Мајка и дете. Удружење зена „Шимановчанке“прихватиле су учешће и на истој освојиле I место за најлепши сувенир и II место за најлепши штанд.

Стара Пазова – У просторијама СКУД-а Херој Јанко Чмелик у Старој Пазови 8. и 9. Априла одржан је Ускршњи базар где се окупило 36 излагача. Изложени су слатки медењаци, ускршња јаја, декоративни предмети, накит, природна козметике, слике, иконе и др. Посетиоци су могли да погледају и купе у оквиру продајне изложбе, продаја је била хуманитарног карактера.  Удружење жена „Шимановчанке “ је било једно од запажених излагача.

Хуманитарна акција – Хуманитарне акције су део рада удружења жена „Шимановчанке“
Пошаљи СМС 19 на 3030

Ускрс – Данас је у шимановачком храму, након ускршњег богослужења, настављена једна лепа традиција у организацији Удружења жена „Шимановчанке“, које су обрадовале сву присутну децу пригодним пакетићима, као и такмичењем у куцању јајима – туцанијадом, а за најуспешнијих деветоро малишана, који су се такмичили у три старосне категорије, обезбеђене су награде у виду школског прибора. Удружење жена из Шимановаца поделило је, као и свих година до сада, свој присутној деци пакетиће. У припреми 180 пакетића помогла је пећиначка локална самоуправа као и бројни приватни предузетници из Шимановаца.

Јаково – У Јакову 20. априла одржана је пихтијада. Удружење се представило својим радовима чланица удружење ,а такмичиле су се и прављењу пихтија. На столу су се нашла пихтије куване на класичан начин као и беле пихтије-летње пихтије. Освојено III место за пихтије.

Суботиште – Поводом недавних ускршњих празника, Удружење жена „Шимановчанке“ посетиле су у петак 21. априла Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју у Суботишту, и том приликом уручиле деци која посећују ову установу пакетиће, који су освештани у цркви светог оца Николаја у Шимановцима, током ускршњег богослужења у овом храму. Удружење жена из Шимановаца, традиционално посећује Дневни боравак у Суботишту током божићних и ускршњих празника.

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Форум


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Маркетинг

земљорадничка задруга Шимановци YU-MIDI.org - Sajt za muzičare

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2017.