Шимановци прославили Васкрсење Христово

Постављено дана: 08. 04. 2018.

Васкрс 2018. године.

Празник над Празницима Васкрсење Христово у Шимановцима прослављено свечано и радосно како и приличи овако великом празнику. Већ од осам сати на Васкрс у шимановачки храм су почели пристизати верници како би приступили светој тајни исповести и причестили се на највећи хришћански празник. Посебну радост, лепоту и шаренило употпунили су мали шимановчани – деца која су дошла да се веселе празнику Васркрсења Христовог.

Света Литургија је почела у девет сати, служио је надлежни парох протојереј-ставрофор Жељко Кретић а одговарали су као и обично, сви присутни у храму. Свети храм се напунио верника који дођоше да се помоле Васкрслом Христу. Велики број деце и одраслих верника се и причестило и сјединило са Васкрслим Христом.

На крају свете Литургије прота Жељко се обратио верницима у светом храму  поучном беседом са жељом да Васкрсли Господ увек буде у срцима нашим и да радост Васкрсења никад не престаје.

„Ако Христос не васкрсне узалуд је надање наше и узалуд је вера наша“. Ове речи апостола Павла у Посланици Коринћанима 15,14, како рече прота Жељко данас имају посебан значај. Пред нама је Вескрсли Господ и доказ да није узалуд ни надање ни вера наша. Вера је како каже ава Јустин Ћелијски: „птица са два несаломива крила – пост и молитва. Пост да нас прочисти и покаже у пуној светлости а молитва да увек држи будне. Звона нашег храма кад се чују да знамо да нас Господ позива на разговор, рекао је прота у свом обраћању.

Освећена су и подељена свим присутним Васкршња јаја а како већ годинама уназад  бива Удружење жена „Шимановчанке“  спремиле су и поделиле поклоне свој деци у светом храму. Подељено је око 200 пакетића на радост најмлађих.

Одржана је у организацији „Шимановчанки“  и туцанијада за најмлађе, што је већ прешло у традицију.  Такмичари су подељени у три групе: деца која још не иду у школу, деца од првог до четвртог разреда и деца од петог до осмог. За прва три места по категоријама одређени су и поклони.

Најмања група: треће место припало је Николи Гутеши, друго Маји Шаго а титули најбољег понео је Миљан Гаврић.

Средња група: Треће место Филип Чавић,  друго Невена Вујановић а победник Виктор Драгичевић.

Од највећих трећи је Лука Крстић, друга Ана Ристивојевић, док је победник Вук Пековић.

Лепо време је допринело да и порта буде пуна шаренила малих и великих који се радују Васкрсењу. На крају су жене из удружења, свештеник и одрасли присутни куцали се Васкршњин јајима, нећемо рећи ко је био најуспешнији.

Свима од срца честитамо празник.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.