Изашла је књига „Ћоле ти дечије“ – подсетник старих речи и заборављених израза

Постављено дана: 24. 12. 2012.
Изашла је књига "Ћоле ти дечије"-подсетник старих речи и заборављених израза

Изашла је књига „Ћоле ти дечије“-подсетник старих речи и заборављених израза

Након пар месеци стигло нам је жељно ишчекивано писмо нашег најчитанијег и најинтересантнијег дописника, господина Ђорђа В.Ћирковића.
Иако смо од њега, у духу његове борбе за очувањем старих речи, очекивали да нам писмо пошаље у једној лепој белој коверти са све поштанском марком, ипак се и он послужио овом модерном технологијом, па нам послао писмо мејлом.
Мејл вам у потпуности преносимо!

Како је све почело пре годину и нешто дана на нашем шимановачком сајту, а после пола године дорада и измена на тексту, захваљујући помоћи општине Пећинци и великог броја фирми и појединаца из Шимановаца и других места, пре пар недеља изашла је књига „Ћоле ти дечије“-подсетник старих речи и заборављених израза, на 120 страна, са преко 1600 речи и појмова и плус преко 1200 придодатих изведених значења тако да представља значајно штампано дело везано за стари сремачки говор и традицију.
Надам се да ће бити одговарајуће презентовано на сајту како би посетиоци сајта били информисани и уколико су заинтересовани могу набавити књигу код аутора.

Поздрав, Ђорђе В.Ћирковић овдашњи

Ми Ђорђу, као и до сада, можемо да поручимо само:”Свака част”, и наравно да ћемо се потрудити да испромовишемо и испратимо сва дешавања везана за ову књигу.

Узгред, чисто да видите да књига није шала, додајемо и слику скенирану из ”Политике” која је о књизи писала.

Ћоле ти дечије - Политика

Ћоле ти дечије – Политика

Скраћено издање књиге можете погледати у секцији ”Чкаљ” нашег портала, коју је и покренуо аутор књиге, Ђорђе Ћирковић, а како би прочитали објашњење свега обухваћеног у овом несвакидашњем ”словару”, контактирајте нас на admin@simanovci.rs, како би смо вас упутили где даље да се јавите.

Један коментар

  1. […] Једна од јако лепих ствари, које су први пут светло дана угледале овде, је и ”Велики подсетник старих речи и заборављених израза” Ђорђа Ћирковића, овдашњег. Е, тај наш речник је сада и једна озбиљно неозбиљна књига коју треба прочитати. […]

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2021.