Књижевно вече у Старој Пазови

Постављено дана: 17. 12. 2013.

уторак, 10.12.2013. године одржано је књижевно вече у градској библиотеци „Доситеј Обрадовић” у Старој Пазови, поводом недавно изашле нове књиге песама, четрнесте по реду, под називом „Равница та добра вила” највећег живог песника Срема, Радивоја Прокопљевића-Проке из Петровчића.

Велика сала библиотеке била је тесна да прими све заинтересоване, а богат програм увећали су бројни Прокини пријатељи: писци, песници, рецитатори, беседници, а посебно за ову прилику представили су се наши малишани из музичке школе професора Љубинка Лазића из Војке. Вече је отворила и пожелела добродошлицу директорка библиотеке Наташа Филип, а затим је Прока поздравио све присутне и представио своје госте: писац, историчар и врсни беседник Рале Рацковић из Руме, рецитатор и глумац Мића Дудић из Голубинаца, песникиња и рецитаторка Оливера Котрљанић из Инђије, песник и вајар Предраг Бањеглав из Саса, песник, коњушар, вашарски англер и сремски бренд Стеван Видовић, познатији као Брица из Голубинаца, Никола Нинковић, писац, заљубљеник и стручњак за сремску вишњевачу, описану у својеврсној триологији, из Батајнице, Милица Дудић, млада и талентована рецитаторка из Голубинаца, Стеван Бељин-Јоргован, етно музичар на кобајаги гајдама и тамбурици-самица из Голубинаца и Ђорђе Ћирковић, писац и сакупљач старих речи и израза Срема из Шимановаца. Програм је текао по систему ред песме, приче и музике, и све тако три-чет`р пута у круг, као у Прокиној легендарној песми „Поеми о сланини”, са којом се на захтев публике и завршило ово лепо, непосредно и осећањима прожето сремачко вече у више од два сата непрекидног програма.

Била би велика неправда не написати имена наших талентованих малишана који су уз будно око и професорску пажњу Љубинка Лазића извели позната дела класичне музике али и савремене светске музичке композиције, „поп и рок” сцене, у посебно припремљеним аранжманима. Упамтите ова имена јер, можда, за десет-петнаест година неки од ових талентованих малишана свираће у Паризу, Лондону,….као и њихов учитељ, а то су: Стефан Екмеџић-прим, Јована Рувидић-виолина, Бојана Милановић-виолина, Валентина Гагић-клавир, Ива Катић-клавир, Сандра Кочијашевић-клавир, Марко Ћурчин-гитара, Лука Бошњак-гитара и Вукашин Кепић-гитара.

, ћоле им дечије ал`свирају к`о матори !; Рече један старији сремац на крају програма.

Ћирковић В.Ђорђе,овдашњи

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2021.