Промоција новог романа Ђоке Филиповића, под називом „Опело за виолину”

Постављено дана: 28. 01. 2014.

У петак, 27.децембра.2013.године одржана је Културном центру- Пећинци промоција недавно изашле књиге-романа „Опело за виолину”, сремачког писца Ђоке филиповића који са овом, четвртом књигом по реду, улази у ред великих и вечних писаца наше равнице. На промоцији су  присуствовали и говорили: аутор Ђока Филиповић, уредник Стеван Ковачевић испред издавача Градска библиотека „Атанасије Стојковић” из Руме, глумац Мића Дудић прочитао је одломке из романа и колега и пријатељ Ђорђе Ћирковић, из Шимановаца, уједно је представио и своју књигу старих сремских речи „Ћоле ти дечије”. У 20,оо часова, директорка културног центра Олгица-Беба Богдановић, као  домаћин и организатор, поздравила је малобројне(?) присутне који су имали шта чути, јер свака нова књига Ђоке Филиповића представља истински читалачки доживљај и његове промоције су изузетно посећене и ван граница Срема. Чудно је кад једно општинско место централног Срема на књижевној вечери једва сакупи четири-пет слушалаца, па се логично постављају питања: чему све то, има ли смисла, да ли је то нечији пропуст или лоша комуникација одговорних или трагичан културни ниво наше средине ?! `Ајде, будимо искрени и покушајмо бар диванити на ту тему, можда и дођемо до неког благоугудног решења и спречимо будућу бруку или нови културни акцидент.

Писац Ђока филиповић је рођен 1957, магистар геодезије, пензионисани пуковник, професор и искрени заљубљеник у Срем и верујем када будете прочитали било коју од досада издатих књига пожелећете и све друге. Он пише лако, сликовито, народним језиком Срема и зато су ликови, а посебно њихови дијалози баш животни и изазивају, кад сузе, кад смех, а може се десити да и јутро дочекате са књигом у рукама. Објавио је роман „Кобојаги” (два издања)– Рума 2005.,књигу „Дивани са шора”-Стара Пазова 2006., књигу „Приче из Срема”- Рума 2012. и недавно роман „Опело за виолину”.

У роману, Опело за виолину, писац представља животни пут Рајка Јовановића Рома из Путинаца, генијалног музичара који се винуо од сеоског виолинисте до професора Конзерваторијума у Бечу, али трагичан Други светски рат сурово прекида каријеру и живот. Поред њега упознаће те још много интересантних ликова и исто толико судбина, али ипак препуштам вама да уживате у читању.

Инж.Ђорђе В.Ћирковић, овдашњи

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2021.