НОЋ МУЗЕЈА 2014. У КУПИНОВУ

Постављено дана: 17. 06. 2014.

НОЋ  МУЗЕЈА 2014. У КУПИНОВУ

 

Дуго припремана, планетарна, манифестација «Ноћ музеја» због великих поплава била је одложена две недеље, али нико од организатора, домаћина и гостију нису одустали и у петак 7. јуна текуће године у дворишту етно куће у Купинову под називом «На крај Срема-кућерак» са почетком у 20 часова, окупило се море света, што домаћег што и гостију из других места Срема. Биле су присутне бројне новинарске, радио и ТВ екипе из Срема и Војводине које су цео догађај забележиле и сигурно да ће  будућим организаторима бити тешко да понове висок ниво и садржај културног догађаја. Испред организатора, Агенција за развој општине Пећинци, све присутне је поздравио директор Милан Алексић, туризмолог Љубица Бошковић и археолог Петар Одобашић, а испред друштва «Купиник» Марија Ђуричић уз помоћ више удружења жена  из Деча, Шимановаца, Купинова и Обрежа као и бројни мештани из самог места који су се показали као добри домаћини. Месни свештеник јереј Предраг Михајловић се такође придружио манифестацији и током вечери су врата, најстарије дејствујуће цркве у Војводини, била широм отворена за све посетиоце. У току приредбе су се смењивали гости писци и песници Срема и представили присутнима најбоље делове из својих дела: Радивој Прокопљевић-Прока песник из Петровчића, Ђока Филиповић романописац из Путинаца, Стеван Видовић-Брица песник и заистински сремски бренд из Голубинаца, Никола Нинковић писац својеврсне триологије о сремачкој вишњевачки из Батајнице, Мића Дудић глумац и врсни рецитатор из Голубинаца и Ђорђе Ћирковић писац  из Шимановаца. Током вечери приказано је неколико туристичких филмова из више општина Срема; Шида, Руме, Старе Пазове и Пећинаца који су се представили филмом «Вратиће се ибис». У једној од соба етно куће урађена је поставка старих народних ношњи из Србије и бројне фотографије старих кућних дрвених врата, богат и квалитетан програм за сваку душу и похвалу.

Целе вечери владала је пријатна атмосвера, чуо се жив разговор, широким двориштем играла су се деца, а са разгласа се тихо чула тамбурашка музика како већ приличи у Срему. Мало, пре поноћи, гости и домаћини су се на растанку поздравили и обострано задовољни један другом поручили:

  • Видимо се догодине, ак`Бог да здравља и среће!

Жеља писца ових редова је да, већ следеће године одржи се прва манифестације Ноћи музеја, у раскрченом средњевековном граду Купинику и коначно се отвори за јавност. Цео простор ће тек тада постати права и веома атрактивна туристичка дестинација и уједно историјска вредност општине Пећинци и државе Србије.

 

Ћирковић В.Ђорђе, овдашњи

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2021.