Отворен је први “Салон Књига“ у Руми

Постављено дана: 02. 07. 2014.

Отворен је први “Салон Књига“ у Руми

 

У среду, 25. јуна 2014. тачно у подне, у Павловачком шору број 27, отворен је први Салон књига у Руми, а сигурно и у Срему. Били су присутни бројни књижевници, уметници разних профила и гости из целе Србије који су својим присуством дали искрену подршку домаћину. Некада производни погон штампарије  Српска књига,  зналачки је адаптиран у леп и функционалан простор у коме можете увек нешто пронаћи за себе: добру књигу, лепу уметничку слику, савет и помоћ у издаваштву и промоцији, али пре свега осетити задовоњство за очи и душу. Маниром доброг домаћина, сваком госту је пожелео добродошлицу лично директор Милутин Живановић и уредник Тодор Бјелкић.

Свечано отварање и цео програм, као и увек, водио беспрекорно Бошко Неговановић, те је одмах на почетку дао реч директору Милутину Живановићу који је отварањем Салона књига најавио бројна будућа уметничка дешавања свих профила и стална недељна окупљања ради активног дружења и ширења културних видика. Том приликом, позвао је све присутне да узму активно учешће у креирању програма. Као најплодоноснијем аутору, писцу осам књига, Драгољубу Новичићу, уручена је пета по реду плакета издавачке куће “Српска књига М“. Награђени се затим захвалио и обратио присутнима и том приликом рекао да је своју инспирацију за писање увек налазио у народним умотоворинама, изрекама и пословицама и да је српски народ у том погледу један од богатијих у Европи и свету, и баш зато треба да их што више научи и свакодневно користи у животу.

Последњих година у Српској књизи штампано је више књига са тематиком везаном за последњи ратни сукоб у Хрватској и Крајини, а о страдању српског народа говорили су аутори књига, или како себе називају “ краишки официрски круг-клуб“; Стојан Продановић, Петар Тркуља и Слободан Перић. Књиге су истинита сведочанства, а сами подаци биће драгоцена и незаобилазна историјска грађа за будуће историчаре.

Светлана Радојковић-Станковић, новинар из Пожаревца, аутор књиге о легендарном маратонцу, олимписком победнику из 1954. године, сада већ деведесетпетогодишњаку, Фрањи Михаљићу  најавила је скори излазак из штампе исте, те уједно пожелела домаћину пуно успеха у раду. Песник Радивој Прокопљевић-Прока поздравио је све присутне и одрецитовао песму “Живот вином улепшан“  и измамио осмехе и аплауз од свих присутних. Песникиња из Шида Нада Аничић Црњеница пожелела је много успеха у раду Салону књига и одрецитовала лепу љубавну песму из своје збирке. Тодор Бјелкић, уредник и књижевник прочитао је пар “слова“ из веома интересантне дечије књиге “Азбучни воз?“ и пожелео већу и бољу сарадњу. Као гост био је Влада Канић, аутор и извођач, једне од најлепших сремачких песама “Има један кућерак у Срему“ и како сам рече припрема нове песме јер љубав према Срему је за њега неисцрпна инспирација.

На крају, домаћин је позвао госте на коктел и послужење и сваком поклонио  пригодан и вредан дар, три књиге писца Милорада Тодоровића-Малише, несхваћеног човека, необичне и трагичне судбине, коју свакако треба прочитати.

Када сте у Руми или пролазите, предлажем вам да свратите у Салон књига и нећете се покајати.

                                                                            Ћирковић В. Ђорђе, овдашњи

 

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2021.