УДРУЖЕЊЕ ЖЕНА „СРЕМИЦА” ИЗ ПЕЋИНАЦА, ПРОСЛАВИЛО XV ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Постављено дана: 02. 03. 2015.

У петак 20. фебруара. 2015. године у Културном Центру Пећинци одржана је свечаност поводом XV. година постојања и успешног рада удружења жена „Сремица”-Пећинци. У протеклом периоду мењао се број чланица али двадесетак највернијих активно је учествовало у многим акцијама: хуманитарног карактера, очувања традиције Срема и промоције општине Пећинци.
Испред Културног Центра Пећинци-покровитеља и домаћина прославе, све присутне поздравио је директор Јован Деврња и пожелео им још много оваквих јубилеја у будућности. Председница удружења  Мара Миловановић се захвалила свим добротворима на досадашњој помоћи и подршци, а потом пожелела да се и млађе жене убудуће укључе у рад удружења.
Валентина Бујило, вишеструко талентована девојка из Шимановаца, одлично је водила програм и у току вечери у два наврата својим гласом и песмом одушевила све присутне. Дечија фолклорна група из Пећинаца извела је сплет игара из Србије, иако најмлађи има једва шест година, показали су праву умешност и уиграност. Теодора Радосављевић, девојчица из Шимановаца, својим раскошним гласом, извођењем традиционалних песама успела је још једном да одушеви све присутне у сали.
Прославу је увеличао, највећи живи песник Срема, Радивој Прокопљевић-Прока и издекламовао неколико својих песама, али највећи аплауз измамио је песмом Молитва за свињаре, из Збирке песама „Последњи ђерам” из 2003. године. За смех и добро расположење, побринуо се афористичар Бошко Маринковић, и прочитао више својих духовитих досетки, бећараца и чувених радио укрштеница. Ђорђе Ћирковић, писац из Шимановаца, подсетио је на неке речи и изразе који су кадгод красили наше сремачке диване. Из туристичког савеза наше општине били су Алексић Милан, Љубица Бошковић и Петар Одобашић,  као и гости из туристичке агенције „Панонија турс”-Рума.  Директор Петар Дамјановић позвао је све заинтересоване да дођу на традиционални XI Сремски колач, 7-ог марта у Руму и обећао одличан провод. На крају програма све присутне је поздравила, гошћа Светлана Трифуновић из Врњачке Бање, председница удружења жена „Златне нити” и пожелела да се слична друштва што чешће међусобно посећују.
По завршетку програма, гости су у лепо удешеном холу културног Центра Пећинци имали прилике да пробају домаћа пецивима и колаче по коме су надалеко познате наше „Сремице” из Пећинаца.
За сваку похвалу је организација, солидна посећеност и квалитетан програм приредбе. У ова тешка времена овакви локални догађају представљају право освежење.

21.фебруар.2015.г.                                                 Ћирковић В.Ђорђе, овдашњи

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2021.