Књижевно вече у Сурчину

Постављено дана: 06. 04. 2015.

Књижевно вече у Сурчину

У суботу 28-ог марта 2015. у Парохијском дому  цркве Свете Петке у Сурчину одржано је интересентно вече књижевника, рецитатора, песника и музичких стваралаца Доњег Срема. Захваљујући домаћину проти Слободану Радојчићу и организатору песнику Радивоју Прокопљевићу Проки из Петровчића, позиву се одазвао велики број учесника: афористичар Бошко Маринковић из Сурчина, музичар и фудбалска легенда Милан-Миле Кајалић, свима познат као Кајгана из Бежаније, рецитатор Жика Лекић из Купинова, глумац Миленко Ђак из Петровчића, писац Душан Ковачевић из Угриноваца, песник Ђорђе Миловановић Стајков из Бољеваца, писац Никола Нинковић из Батајнице и писац Ђорђе Ћирковић из Шимановаца, као и рецитатори основци: сестра и брат, Анђела и Вук Денић из Шимановаца и Немања Брауновић из Петровчића. Посебни гости и већ афирмисани рецитатори сестре Доротеја и Симона Жикић-Перишић из Бољеваца и Јована Љубинковић из Петровчића.

Посебно атрактиван наступ имао је Миле Кајгана, свирајући на гитари старе шлагере: «Сомборске руже», «Девојко мала» и «Гонзалес» као и ауторску песму «Бежанија покрај Саве место». Својим наступом подсетио нас је на кадгодашње игранке и показао свима, иако у осмој деценији живота, да  итекако може загрејати срце и дланове свих генерација у публици.

Велику пажњу публике и свих присутних у сали имале су старије девојчице рецитатори: сестре Доротеја и Симона Жикић-Перишић и Јована Љубинковић. Показале су велику рецитаторску зрелост и одличну дикцију, па са сигурношћу у будућности можемо очекивати од њих много успеха и награда са такмичења.

Шимановчани, сестра и брат, Анђела и Вук Денић извели су песму «Јоца» од Мике Антића, из чувене збирке песама «Гарави сокак», и својом интересантном драматизацијом стихова измамили велики аплауз свих присутних.

После сат ипо богатог програма, а било је свега и за свачији укус, растали смо се уз ведар осмех и пријатељски поздрав.

Ипак, зашто не споменути, уочена је једина примедба на књижевној вечери, била је слаба посета и доста празних места у публици. Међутим, то је већ шири проблем друштва и стања опште (не)културе.

Ћирковић В. Ђорђе, овдашњи

 

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2021.