ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ПЕСАМА „ЧУВАРИ ОСМЕХА” У ПЕЋИНЦИМА

Постављено дана: 19. 04. 2015.

ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ПЕСАМА „ЧУВАРИ ОСМЕХА” У ПЕЋИНЦИМА

У сали „Културног центра Пећинци”, у петак 17.04.2015. одржана је свечана промоција збирке песама «Чувари осмеха», литералне секције «Руже и каваљери» из Пећинаца. Наша деца, мали песници, из Карловчића, Обрежа, Суботишта, Сибача и Пећинаца уприличили су прави фестивал поезије и својеврсну ретроспективу стваралаштва литералне секције «Ружа и каваљери». После скоро шест година од оснивања, септембра 2009-те године, до данашњег дана више од тридесет пет чланова секције створили су стотинак предивних песама о другарству, породици, љубави, срећи, радости, слободи, природи и родном Срему. Наше песникиње девојчице-руже  и песници дечаци-каваљери, искрено из  срца и душе, су стварни-ововремени јунаци који ће вам поспешити расположење и сачувати жељени осмех на лицу.

Родитељи деце и много племенитих људи су од почетка здушно помагали младе песнике, пре свега оснивач секције књижевник Радован Дрљача, особље Месне заједница Пећинци – Мила Наић, пресудна подршка Заре Милетића кад је било повуци-потегни, афирмисани књижевници Срема: Видак Петровић, Тодор Бјелкић и Секула Петровић дали су велику допринос у раду, песник Радивој Прокопљевић Прока као организатор бројних дечијих песничких приредби, Јован Деврња учитељ у Карловчићу а сада директор Културног центра Пећинци на неуморном организовању и оживљавању драмско-песничких секција, сликар Драгољуб Триндић из Карловчића маштовито осликава корице књиге, посебно Милутин Живановић власник „Српске књиге” из Руме као почасни члан и велики донатор и пре свега Општина Пећинци на разумевању и финансијској помоћи.

Образ и част Шимановаца одбранила је девојчица, вокални извођач, Теодора Радосављевић, када је отпевала три сложене забавне песме и измамила снажне аплаузе свих присутних.

Збирка песама је квалитетно графички опремљена, прегледна, са фотографијама и кратким биографијама песника, на 132 стране и сигурно ће заузети важно место у вашој кућној библиотеци.

Приредба је имала висок квалитет и културни садржај, али зашто је сала опет била полу празна?

Ћирковић В.Ђорђе, овдашњи

 

 

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2021.