Војка, место богатог друштвеног живота, традиције и опште културе

Постављено дана: 16. 05. 2015.

Војка, место богатог друштвеног живота, традиције и опште културе

У само четири дана у Војци су одржана два значајна културна догађаја на којима би позавидели и већи градови.

1. У петак 24.априла.2015. у препуној малој сали Дома културе, у организацији Месне библиотеке и Месне заједнице Војка, одржано је разноврсно и богато «Сремачко књижевно вече», уз учешће: бројних посленика писане речи, најбољег сремског модератора приредби, неколико добрих музичара, беседника-глумца и два врсна рецитатора. Програм је водио Бошко Неговановић из Руме, а учествовали су: Радивој Прокопљевић Прока  песник из Петровчића, Ђока Филиповић писац из Путинаца, Милан-Миле Кајалић Кајгана, кантаутор и фудбалска легенда из Бежаније, Бошко Маринковић афористичар из Сурчина, Никола Нинковић писац из Батајнице, Мића Дудић беседник и глумац из Голубинаца, Жика Лекић рецитатор из Купинова, Вук Денић талентовани ученик-рецитатор из Шимановаца и Ђорђе Ћирковић писац из Шимановаца. Бројни Војчани и савесни организатори, као и увек до сада, показали су велико интересовање за очување сремачке традиције, добром посетом али и искреним аплаузима награђивали су све учеснике.

2. У уторак 28.априла 2015., у главом шору, у камерној сали музичке школе мр. Љубинко Лазић, отворена је изложба сликара Бранка Орешчанина и «Јавни час» ученика Музичке школе у Војци. Талентовани ђаци из Војке и околних места уз подршку својих професора изводили су дела класичне музике, али и композиције филмске, поп и традиционалне музике у маштовитим аранжманима професора мр.Љубинка Лазића. Школа постоји пет година и сваког месеца одржавају се отворени «Јавни часови» да ђаци стекну неопходну сценску сигурност, а родитељи да уживају у музичком напредтку своје деце. Полазници Музичке школе често учествују на музичким такмичењима по региону и редовно освајају награде и тако афирмишу свој труд и таленат, као и родни Срем.

Већ ускоро, у Војци очекују нас нови бројни културни догађаји: сликарска колонија, позоришне представе, промоције књига, вече рок музике, смотра фолклора и можда још неко пријатно изненађење ?

Шта рећи, него браво Војчани!

Ћирковић В.Ђорђе, овдашњи

 

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2021.