ДАНИ ОПШТИНЕ ПЕЋИНЦИ 2015

Постављено дана: 28. 05. 2015.

ДАНИ ОПШТИНЕ ПЕЋИНЦИ 2015

Навршило се 55 година од конституисања општине Пећинци и тим поводом организовано је од 18-24. маја преко тридесет разнородних манифестација.

Од културних догађања биће понуђено више позоришних представа, разне музичке приредбе, промоције књига, књижевно вече завичајних писаца, ликовна колонија и ликовна изложба награђених основаца, избор литералног кокурса и трибине из  историје и представа о славној лози «Свети деспота Бранковића».

У богатом спортском програму биће понуђно: ревијална фудбалска утакмица, спортско риболовачко такмичење, боћарско такмичење, фитнес такмичење, фијакеријада, турнир у шаху, турнир у малом фудбалу и турнир у одбојци.

Посебно ће бити представљена: Матуранска парада, више Културно уметничких друштава, Удружења жена из Пећинаца, Шимановаца, Деча и Купинова и по први пут «Свињарско повечерје» у Товарнику.

Када се погледа каталог прославе стварно је припремљен амбициозан и богат програм за свачију душу и интересовање.

У уторак 19. маја у Музичком кабинету Културног центра Пећинци одржано је занимљиво вече класичне музике ученика Музичке школе Пећинци и вече са завичајним писцима Срема. Приредбу је отворио директор Јован Деврња, а талентовани ђаци извели су на клавиру неколико дела класичне музике. Већ сада се са озбиљном сигурношћу може рећи да ће се о Ани Вуков из Пећинаца и Марку Арсенијевићу из Попинаца, тек чути и хвале писати. Њиховом успеху сигурно је допринела и професорка Бранка Савић која већ петнаест година вредно ради са децом из наше општине. У програму су наступили: песник Радивој Прокопљевић Прока из Петровчића, афористичар Бошко Маринковић из Сурчина, рецитатор Жика Лекић из Купинова и писац Ђорђе Ћирковић из Шимановаца.

Оцена догађаја би била баш висока, само да, да је било присутно више публике.

Организатор убудуће када припрема овако велику и вишедневну народну манифестацију, у којој су локације дешавања на већој удаљености од места живљења, нужно је да организује целодневни јавни аутобуски превоз и тако омогућити већем броју обичног(сиромашног), народа да види и учествује у дешавању. Пећинци као место нема капацитет да пропрати овако велика дешавања и тек када се укључе и остала села општине биће правог ефекта.

Веома важно је да народ непосредно доживи поруку културних посленика, јер култура и публика су један недељив организам.

 

Ћирковић В.Ђорђе, овдашњи

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2021.