СЕОСКА СЛАВА 2015. У ШИМАНОВЦИМА

Постављено дана: 18. 08. 2015.

СЕОСКА СЛАВА 2015. У ШИМАНОВЦИМА

И ове године у другој половини месеца августа, током викенда од 14-ог до 16-ог, одржана је манифестација Сеоска слава 2015. Захваљујући ентузијазму неколицине мештана одржана су спортска такмичења: фудбалске утакмице у више категорија, турнир у малом фудбалу, турнир у кошарци, шаховски турнир, турнир у боћању и традиционална Ловачка шицара. Централна прослава одржана је у недељу око 11 часова у сеоском парку уз присуство више стотина житеља Шимановаца и гостију.

Код споменика добровољцима и учесницима Првог светског рата, протојереј Жељко Кретић служио је парастос и пригодном беседом одао пошту погинулим Шимановчанима у свим предходним ратовима. На споменик су положили венац, Ђорђе Арсенијевић, испред М.З. Шимановци и генерал Васиљевић Станко и пуковник Илија Вучковић, испред Војске Србије, иначе дугогодишњи пријатељи и драги гости Шимановаца.

На оближњој Летњој позорници настављен је културно-уметнички програм, а модератор, Саша Ђорђевић прво је најавио Ирину Арсенијевић, девојчицу прелепог гласа, да отпева државну химну „Боже правде”. У току, скоро два сата, програма наступало је више узраста из КУД-а Шимановци као и гости и КУД Угриновци. Извели су више игара из Србије и при том показали завидну уиграност у сложеним  кореографијама, што је публика наградила  снажним аплаузима.

У музичком делу наступиле су две сестре Теодора и Дуња Радосављевић и својим вокалним квалитетима одушевили све присутне.

Талентовани рецитатори Вук и Анђела Денић, извели су песме Радивоја Прокопљевића Проке-Горостаси и Прст, али посебно запажено било је сценско извођење песме Јоца-из збирке Гарави сокак песника Мике Антића. Такође представљена је и песникиња Гордана Шарић из Шимановаца са две песме.

За смех и добро расположење побринуо се афористичар и сатиричар Бошко Маринковић из Сурчина, а присутне је Ђорђе Ћирковић из Шимановаца подсетио на старе сремачке речи и изразе.

Девојчице из Клуба за ритмичку гимнастику TOP GYM- Шимановци, који води бивша гимнастичарка Маја Радосављевић, са лакоћом су приказале сложене вежбе и  могућности људског тела када је разгибано.

На посебном штанду поред бине Удружење жена Шимановчанке, изложиле су ручне радове, понудиле домаће специјалитете и освежење свим учесницима по завршетку манифестације.

И поред велике врућине и запаре, велики број гледалаца остао је до краја програма и показао још једном да воли и подржава овакве манифестације у свом месту.

Ћирковић В.Ђорђе, овдашњи

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2021.