УДРУЖЕЊЕ „ВЕСЕЛИ СРЕМЦИ” ПРОСЛАВИЛИ КРСНУ СЛАВУ СВЕТИ МАКСИМ, АРХИЕПИСКОП СРПСКИ, 31. ЈАНУАР 2016. ГОДИНЕ.

Постављено дана: 06. 02. 2016.

УДРУЖЕЊЕ „ВЕСЕЛИ СРЕМЦИ” ПРОСЛАВИЛИ КРСНУ СЛАВУ СВЕТИ МАКСИМ, АРХИЕПИСКОП СРПСКИ, 31. ЈАНУАР 2016. ГОДИНЕ.

У пуној сали Ловачког дома у Доњем Товарнику, мало после поднева, 31. јануара. 2016. године, на Крсну славу удружења «Весели Сремци», Свети Максим, Архипископ српски и свети Атанасије Велики, окупио се велики број чланова, гостију и пријатеља удружења. Свештеници: јереј Бојан Мијановић и јереј Саша Милијашевић, већ како налажу обичаји-прво су освештали жито, Славски колач и пригодном беседом поздравили све присутне. Јереј Бојан Мијановић, благосиљао је све присутне, и пожелео да још многаја љета у миру и срећи славе славу. Посебно је нагласио да је ова година проглашена за годину «Сремски Бранковића», и замолио све присутне да узму учешће када мошти, сремске светице, Мајке Ангелине буду, на пролеће, боравиле у њиховом месту.
У другом делу прославе присутнима се обратио Митар Костић, председник синдиката занатства Србије и пожелео свим присутним добро здравље и успеха у послу. На свечарима било је свакојаки гостију: дугогодишњи пријатељи из Шумског газдинства «Голија» из Ивањице, представници општине Пећинци, пријатељи из Руме Бошко Неговановић и Никола Иванић, даме из више удружења жена из Пећинаца, Д. Товарника и Шимановаца, ловци из Д.Товарника и бројне јавне и друштвене личности. Шимановчани су били врло бројни, весели и истакнути на свечарима: Слободан Арсенијевић Кенда, Јовица Арсенијевић Зуке, Слободан Михић и Тома Ћирковић. За добро расположење били су задужени: песник Радивоје Прокопљевић Прока из Петровчића, афористичар Бошко Маринковић из Сурчина, рецитатор Жика Лекић из Купинова и писац Ђорђе Ћирковић из Шимановаца, и у њиховом получасовном представљању добро су орасположили присутне.
За прави сремачки штимунг и музичко уживање побринуо се тамбурашки оркестар «ЛОЛЕ» из Руме. Показали су од првог одсвираног такта и одпеваног стиха, да су прави зналци старих сремачких песама, које се у садашње време, ретко где и могу чути.
Кадгод су се свирци китили новцима, динарима ил` девизама, ал` у садашљој великог кризи, керити се може и са књигама. И тако, у `армуници се нашла књига «Ћоле ти дечије» и «Мождана перут у белој гриви», а за узврат отпевана је сигурно једна од најлепшиг сремачких песама «Гине, вене срце у меника».
Сви учесници у програму као и гости, добили су почасне чланске карте удружења «Весели Сремци». Међутим, треба припазити, да је случајно не примете саобраћајни полицајци, јер ондак, сигурно, следи алко-тест контрола.
Кад Сремац тера авто, после шест навече, већ је сумљив, и још кад је уписан у веселе, е ондак нема грешке!

Ћирковић В.Ђорђе, овдашњи

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Ћирилица

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2021.