ПРЕМИЈЕРА ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ «ВИРУС» У ПЕЋИНЦИМА

Постављено дана: 04. 04. 2016.

ПРЕМИЈЕРА ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ «ВИРУС» У ПЕЋИНЦИМА

После скоро 45 дана интезивних проба и припрема, 30.марта.2016. одржана је премијера позоришне представе «Вирус» у КЦ Пећинци, по тексту Синише Ковачевића, а у режији младог Слободана Станковића из Пећинаца. Ансамбл ПОЗОРИШТА МЛАДИХ АМАТЕРА-Пећинци, успео је да у кратком временском року, упркос бројним проблемима успешно реализује: сценско извођење, непходну сценографију, реквизите, костиме и у врло скромним сценским условима сале, обезбеди квалитетно извођење ове сложене позоришне једночинке. Уствари, представа је замишљена из 12 засебних, али надовезујућих делова. Писац Синиша Ковачевић, и сам воли да каже, то је: Кратки курс о умирању у 12 лекција.

Са великим ентузијазам превазиђена је евидентна материјална криза, али нека је за утеху, да је таква ситуација и у другим аматерским позориштима Срема и Србије.

Премијера ''Вирус''- КЦ Пећинци 30.03.2016.

У овој позоришној престави-породичној драми, говори се о опакој болести сиди, и свим њеним разарајућим дејствима на ментално и физичко здравље: појединца, породице, као и свих традиционалних људских и друштених вредности. У драми главни лик, двадесет петогодишњи Александар-Саша Петровић, рок звезда, је инфициран вирусом хива, што изазива тешке сукобе међу члановима породице и лом у његовом интимном животу. Свако на  различит начин из окружења реагује на сазнање о вирусу, и тако-корак по корак, пре свега из страха и немоћи, долази до потпуног суноврата породице и пријатељства, као и сурове одбачености од околине. На крају све ескалира у трагичан конфликт, и чак јавно убиство главног лика.

Представа је поучна и ко је није погледао, треба то свакако да уради.

У представи глуме: Бојан Најић, Ђорђе Ћирковић, Драгана Кнежевић, Александар Бабић, Сања Чубрило, Мерима Радивојевић, Тамара Пејић, Александра Опачић, Младен Васић и Бојан Спасић.

 

Ћирковић В.Ђорђе, овдашњи

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2021.