ПОЗОРИШТЕ МЛАДИХ АМАТЕРА“ ИЗ ПЕЋИНАЦА, УЧЕСТВОВАЛО НА 11. ФЕСТИВАЛУ АМАТЕРСКОГ ТЕАТРА У ЛАКТАШИМА 2016.

Постављено дана: 30. 06. 2016.

ПОЗОРИШТЕ МЛАДИХ АМАТЕРА“ ИЗ ПЕЋИНАЦА, УЧЕСТВОВАЛО НА

11. ФЕСТИВАЛУ  АМАТЕРСКОГ ТЕАТРА У ЛАКТАШИМА 2016.

Селектор фестивала др.Љиљана Чекић, у делу свог извештаја каже:

«Представе које су ове године конкурисале за учешће на фестивалу су различитих естецких праваца, од реалистичког, понекад и натуралистичког сценског рукописа до истраживачког постдрамског театра… Као и предходних сезона и ове године појављује се значајан број ауторских пројеката у којима један стваралац преузима на себе улогу писца и редитеља, а неретко и организатора, глумца, светло и тон мајстора, што не умањује крајњи резултат»…       

Када на интернационални фестивал конкурише 23. представе, и то из: Зворника, Сиска, Приједора, Котор Вароши, Бања Луке, Пала, Пазарџика (Бугарска), Витеза, Загреба, Чаковца, Неделишћа, Београда, Крагујевца, Градишке, Тузле, Требиња, Прњавора, Костајнице, Бугојна, Сремске Митровице, Новог Сада и Пећинаца и будете изабрани у званични програм, то је већ само по себи успех.

Фестивал је отворен у четвртак 23. о6. 2016. представом «Два пута два је пет»-Драмског студија «Даске» из Лакташа. У петак 24. јуна. изведене су представе: «Ђавоља посла» -Театар «Федра» из Бугојна и «Камен за под главу»-Позориште младих «Абрашевић» из Крагујевца. У суботу 25. јуна изведене су представе: «На правој адреси» -Казалишна удруга КУУ «Сељачка слога» из Неделишћа и «Вирус»- Позориште младих аматера Пећинци, и у недељу 26. јуна представе: «Маратонци трче почасни круг» -Студенско позориште Пале и «Мало морген»- «Дис» театар и «Слу» театар из Бања Луке.

Поред позоришног програма на крају сваке вечери одржаван је получасовни округли сто на коме је модератор Марио Ћулум, учесници, стручни жири, гледаоци и новинари разговарали о одиграним представама. Такође у прелепој башти куглане одржавани су музички концерти, пројекције кракометражних филмова и дружења учесника уз разговор, гитару и песму.

У недељу, по завршетку последње представе, стручни жири у саставу: Душко Мазалица, Сњежана Милидраг и Велимир Бланић  је донео је једногласне одлуке:

  1. За најбољу позоришну представу проглашена је «Два пута два је пет» из Лакташа,
  2. Награду за најбољу режију добила је Јована Мирковић за представу «Два пута два је пет» из Лакташа.
  3. Награду за најбоњу мушку улогу додењена је Бојану Најићу за лик Александра Саше Петровића у представи «Вирус» из Пећинаца 
  4. За најбољу женску улогу награду је добила Марина Јуришић за улогу Симане у представи «Камен за под главу» из Крагујевца.
  5. Награду за костим додељена је Студенском позоришту из Пала.
  6. Награду за сценографију додељена је Антоно Џолану из Бугојна.
  7. Две специјалне награде: за стилско јединство и радост игре-театру из Неделишћа и за колективну игру-театру «Слу» и «Дис» из Бања Луке.

Градић Лакташи, удаљен је само двадесетак километара од Бања Луке, са сређеном ифраструктуром, веома чист и уредан, поред реке Врбас, опремљен продавницама, банкама, угоститељским објектима, спортским центром са прелепим базеном, плус има живописну околину и једноставно речено-све је некако скоцкано да прија и оку и души. 

Као војник ЈНА, боравио сам пре четири деценије у Лакташима, али «оно тада» и «ово сада» не могу се поредити јер место у међувремену веома изграђено и потпуно сређено.

Организација фестивала је на високом нивоу: почевши од смештаја до исхране учесника, помоћи око саме представе, па до сталне пажње домаћина из Културног центра.

Захвалио бих се, на гостопримству и љубазности: Маји, Јелици, Анђели, Весни, Јовани, Млађи, Николи, Стефану и свим осталима, што су нам учинили незаборавно време проведено на фестивалу.

 

Ћирковић В. Ђорђе, овдашњи

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2021.