КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ У ИРИГУ, ПЕСНИКА РАДИВОЈА ПРОКОПЉЕВИЋА ПРОКЕ

Постављено дана: 26. 03. 2017.

КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ У ИРИГУ, ПЕСНИКА РАДИВОЈА ПРОКОПЉЕВИЋА ПРОКЕ


Први дан пролећа уједно је и «Светски дан поезије», али у времену велике медијске буке око учесталих избора, када смо сви већ преморени од свакодневних политичких порука, са малим закашњењем, десило се сремачко књижевно вече, за памћење у Иригу. Лепа варошица Ириг на падинама наше Фрушке Горе, стара је престоница књиге, са најстаријом Српском читаоницом у Срему, дугим трајањем већ 175 година и бројним другим традиционалним културним догађајима и манифестацијама током целе године.

Гостољубиви домаћини директорица библиотеке Вера Новковић и главни библиотекар-наш другарчина Бранислав Јовичић Чварак и Удруженје жена из Ирига, дочекали су широм отворених руку, 23. марта. 2017-те, песника и легенду Радивоја Прокопљевића Проку и његову пратећу дружину: водитеља Бошка Неговановића, пријатеље: песника Тодора Бјелкића, писца Ђоку Филиповића, афористичара Бошка Маринковића, глумце Милицу и Мићу Дудића, музичаре «Чарли бенда» и бројне госте поштоваоце његових стихова.

Представље су три најновије књиге: Прва збирка избора из поезије: Не будите ме , као и две најновије збирке песама: Господа из каљавог шора и Исповест Вуку.

Пред стотинак присутних и поред бисте прослављеног писца Борислава Михајловића Михиза  рођеног у Иригу, програм је непрекидно трајао скоро два сата уз смех, аплаузе и по који уздах. Прока нас је провео диљем целог Срема, од Земуна до Руме, од Саве до Дунава, од свињског до винског, са свим нашим наравима и обичајима у Срему, пуног весеља, смеха, туге, успомена али и правих сремачких загула.

 

Ћирковић В. Ђорђе, овдашњи

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2021.