simanovci.rs

Први људи???

Постоји ли Бог? Да ли киша пада због кондензације воде, или је разлог потпуно друкчији?

Порукаод Šimanovčan » Чет Јун 16, 2011 10:37 pm

Ако отворимо Библију и погледамо стварање првих људи Адама и Еве и видимо да су први људи (Адам и Ева) родили два сина Каина и Авеља а да нису никакве ћерке имали и никакве жене и уопште никаквих људи више није било на планети!? После тога је Каин убио Авеља, на земљи је остало свега троје људи: Адам, Ева и Каин. Онда је Бог протерао Каина "у земљу Нод, на истоку од Едема. И нашао је Каин своју жену, и она је зачела и родила Јеноха." Е сад питање: Одакле се код Каина сад створила жена? Са ким се он то оженио кад нема више људи? Читав Каинов род се тако рађао без жене: Јенох је родио Ирада, Ирад родио Мехиалеја... Како се они то размножавају? Сами од себе? Какав је то апсурд. Можда је ово питање за неког стручнијег па очекујем одговор?
Šimanovčan Није на вези


 
Поруке: 292
Придружен: Нед Апр 24, 2011 9:13 pm

Порукаод Zeljko Kretic » Пет Јун 17, 2011 4:55 pm

Занимљива тема а и питање које је постављено. Једино што треба Библију читати неколико пута како би се дошло до неких закључака. Описан је тачан текст о стварању првог човека и прве жене, такође и о Каину и Авељу, затим о братоубиству и Каиновом протеривању.
Адам и Ева су свакако имали још деце: А Адам опет позва жену своју, и она роди сина, и надје му име Сит, јер ми, рече, Бог даде другода сина за Авеља, којега уби Каин. (1. Мој 4,25)
Треба знати да није само Сит био дете Адама и Еве као попуна за Авеља, имали су доста деце а попис по мушкој линији је била наследност а не физичко рађање. Мало треба и даље читати Библију где се каже: А родив Сита, поживе Адам осам стотина година, рађајући синове и кћери; (1. Мој 5,4)
Надам се да сам одговорио на жељено питање.
Zeljko Kretic Није на вези

Корисников грб
Духовни вођа
 
Поруке: 32
Придружен: Пет Мај 13, 2011 12:03 am
Место: Шимановци

Порукаод Šimanovčan » Пет Јун 17, 2011 10:57 pm

У реду. Али ако је Адам живео 800 година и са Евом рађао пуно деце то онда значи да су у једном тренутку на земљи живели Адам Ева и њихова деца. Из тога произилази да су њихова деца браћа и сестре и на шта нас онда све то доводи. Да су браћа и сестре - шта?
Šimanovčan Није на вези


 
Поруке: 292
Придружен: Нед Апр 24, 2011 9:13 pm

Порукаод Zeljko Kretic » Суб Јун 18, 2011 12:09 am

Тачно. И морам признати добро запажање. Дуго времена у старом Завету женило се само из свог племена, шта значи да су се узимали између себе само они који су у сродству (из истог племена). Много времена касније због проширења рода људскод дошло се склапања брачних заједница какве данас имамо.
Чак и данас када се склопи неки брак из различите вере или различите нације гледа се на то као на нешто не баш позитивно. То је мало остало из ранијег времена да је ипак пожељно да смо једно.
Значи, тачно је женили су се браћа и сестре.
Данас хвала Богу није ни потребно, много нас је па је и избор велики.
Zeljko Kretic Није на вези

Корисников грб
Духовни вођа
 
Поруке: 32
Придружен: Пет Мај 13, 2011 12:03 am
Место: Шимановци

Порукаод Šimanovčan » Пон Јун 27, 2011 10:34 am

Али зашто данас идемо у истраживање ако нпр. реше да венчају 2 особе са истим презименом. Зашто се данас толико обраћа пажња на инцесте. Одговорићеш да је због болести, генетике и слично. Моје питање је: зар тада није било болести када су се узимали браћа и сестре и откуд онда данас морамо да пазимо када се венчавамо и да истражујемо не знам колико колена уназад да нисмо у сродству.
Šimanovčan Није на вези


 
Поруке: 292
Придружен: Нед Апр 24, 2011 9:13 pm

Порукаод Vaxter » Пон Јун 27, 2011 11:50 am

Тада наводно не да није било болести, већ су сви били поприлично дуговечни...
Vaxter Није на вези

Корисников грб
Site Admin
 
Поруке: 106
Придружен: Пет Апр 01, 2011 6:25 pm
Место: Шимановци

Порукаод Zeljko Kretic » Пон Јун 27, 2011 9:57 pm

Баш тако, у то време није било скоро никаквих болести. До пада Адама и Еве (узимања плода са дрвета познања добра и зла)није били ни болести ни греха све је било у беспрекорном поредку. Падом у грех првих љуби, они су добили казну, истерани су из раја. И даље је природа људска била онаква каква је створена по слици и прилици Божијој. Тад су Адам и Ева начинили тај један грех и због тог греха испаштали. Ми данас толико греха имамо да се не можемо поредити. Тад се све дешавало уз Божије присуство, данас је скоро све без Божије воље. Много смо брате грешни.
Zeljko Kretic Није на вези

Корисников грб
Духовни вођа
 
Поруке: 32
Придружен: Пет Мај 13, 2011 12:03 am
Место: Шимановци


Повратак на Религија

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 1 гост

cron
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2011.