simanovci.rs

Боје утичу на расположење

Уредите кућу, стан, двориште собу...

Порукаод Šimanovčan » Сре Сеп 07, 2011 2:31 pm

Када бирате боје за зидове, завесе, тапете, намештај, требало би да знате и како ће утицати на укућане

РАЗЛИЧИТЕ нијансе у дому у великој мери утичу на атмосферу, јер могу да поправе расположење или пробуде мелахнолију. Када бирате боје за зидове, завесе, тапете, намештај, требало би да знате и како ће утицати на укућане.
* Црвени тонови подстичу енергију, али и агресивност, зато није добро да доминирају у дому. У мањој мери имају позитиван учинак у дневној и радној соби, а никако се не препоручују у кухињи јер буде апетит и у спаваћој соби јер узрокују несаницу.
* Жута боја има ефекат сунца у кући, позитивно утиче на расположење и буди енергију. Светли тонови препоручују се за све просторије, док тамније нијансе жуте могу да буду „тешке“, а посебно би их требало избегавати у радном простору, јер успављују и ремете концентрацију.
* Зелена је хладна боја и у потпуној супротности са црвеном. Доприноси хармоничном амбијенту, опушта и ублажава стрес. Најпозитивније делује у дневном боравку, трпезарији, радној и дечјој соби. Маслинасто зелена буди меланхолију и мучнину.
* Плава има умирујуће дејство, јер носи освежавајућу енергију мора и неба. Светли и тамни тонови плаве делују стимулативно на мозак и ублажавају несаницу, па су идеални за спаваћу собу.
* Љубичаста увек доприноси доброј атмосфери, ефектна је у дневном боравку, али би је требало избегавати у спаваћој, дечјој и радној соби, кухињи и купатилу, јер може да узрокује узнемирење.
* Наранџаста је, попут љубичасте, одлична за дневни боравак јер подиже енергију, али негативно делује у спаваћој и дечјој соби, као и кухињи.
Šimanovčan Није на вези


 
Поруке: 292
Придружен: Нед Апр 24, 2011 9:13 pm

Порукаод sunshine » Суб Апр 28, 2012 2:33 pm

Zanimljivo
sunshine Није на вези


 
Поруке: 2
Придружен: Суб Апр 28, 2012 2:27 pm

Порукаод Šimanovčan » Пет Јун 15, 2012 1:27 pm

Баш. Могли би стручњаци из ЈУБ-а да дају своје мишљење.
Šimanovčan Није на вези


 
Поруке: 292
Придружен: Нед Апр 24, 2011 9:13 pm


Повратак на Уређење дома

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 1 гост

design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2011.