simanovci.rs

Математика открива колико ће трајати ваш брак?!

Кутак за нежнији пол.

Порукаод Šimanovčan » Сре Сеп 07, 2011 3:26 pm

Амерички научници тврде да се помоћу математике и посебно осмишљеног графикона прилично прецизно може израчунати колико ће трајати брак. Тим научника одредио је параметре као што су љубав, комуникација, поштовање, спремност на компромисе, реакције у конфликтним ситуацијама...

У обзир се узимају и психолошки профили супружника, њихова схватања о породици, браку, деци, свету који их окружује, али се не занемарују ни жеље и надања, као ни представе о томе како би волели да њихов живот изгледа за 20-30 година. Када се све те информације узму у обзир, математичким путем долази се до података који се смештају у графикон и тако се добија предвиђање колике су вам шансе да “остарите заједно”. Иако је графикон само експериментална идеја, творац Џон Готман тврди да је прилично прецизна, па се нада да би у будућности паровима могла да користи као нека врста “провере”.

Досадашњим тестирањем научници су дошли до података да постоји три најчешћа типа трајних бракова.

* Први подразумева везу у којој оба супружника избегавају непотребне конфликте, али решавају оне који су неизбежни, без притисака и пребацивања. Такви бракови су трајни, али у њима недостаје блискост, јер парови разговарају само о најважнијим проблемима.

* Други тип подразумева однос двоје људи који се стално око нечег расправљају, чак и око најнебитнијих ситница, али то не доводи до удаљавања или трајних свађа. Овакви бракови су такође дуговечни, а њихов недостатак је што супружницима одузимају превише енергије коју би могли да усмере на важније ствари.

* Трећи тип је онај у коме муж и жена деле свакодневне проблеме и расправљају се само када су у питању ствари које обоје сматрају најважнијим.

Најгора комбинација, према прорачунима, тврди аутор графикона, јесте она за коју се веровало да је најуспешнија – потпуно супротни карактери. Иако постоји веровање да се “супротности привлаче”, математика тврди супротно. Сви парови који су били као “небо и земља” добили су лош резултат, односно прорачун да ће њихов брак трајати кратко. У просеку, најдуже пет година.
Šimanovčan Није на вези


 
Поруке: 292
Придружен: Нед Апр 24, 2011 9:13 pm

Повратак на Девојке/Жене

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 1 гост

cron
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2011.