simanovci.rs

Најбизарније смрти у историји

Живот носи разне среће и несреће, тако да не може свака имати сопствену категорију. Ово је категорија за све оне које је немају.

Порукаод Šimanovčan » Сре Сеп 07, 2011 3:17 pm

Истина је често чуднија од фикције. Довољно је да прочитате о овим изузетно бизарним смртима кроз историју да се и сами уверите.

ОСВЕТА СА ОНОГ СВЕТА
Давне 892. године, у месту званом Оркни, човек по имену Сигурд Моћни поразио је непријатеља и одсекао му главу. У наступу тријумфа, привезао је главу за седло и пројахао селом са стилом. Његова победа је била краткотрајна. Док се шепурио на свом коњу, зуби одсечене главе загризли су му ногу, а рана је изазвала смртоносну инфекцију.

УМРЛИ У ПОТОКУ ПИВА
Заправо, ово укључује 1.222.688 литара пива... Ако сте чули за пивску поплаву у Лондону 1814. године, знате о чему се ради. Укупно девет људи је погинуло у поплави, која се догодила када су каце Меукс и компаније прсле и садржај се излио на улице Лондона.

УТАПАЊЕ ТУГЕ
Џорџ Плантаженет, војвода од Кларенса је доживео сличну судбину - али је изабрао да тако оде. Када је осуђен на смрт 1478. године, добио је прилику да изабере средство извршења. Он је пожелео да буде удављен. У вину. Џелати су га обрнули наглавачке и ћушнули у буре где је дочекао свој крај.

ПОСЛЕДЊИ ОБРОК
Краљ Шведске Адолф Фредрик је 1771. године пожелео веома раскошан оброк. Уживао је у димљеној харинги, јастогу, киселом купусу, кавијару, 14 порција омиљеног десерта семле и обилној количини шампањца. А онда је умро. Његово преједање до смрти је оно по чему је постао познат.

ХВАТАО ОДРАЗ МЕСЕЦА
Кинески песник Ли По (701-706) сматра се једним од два највећа песника у историји књижевности Кине. Био је познат и по својој љубави према алкохолним пићима и често је добијао идеје за најлепше песме док је био пијан. Једне ноћи Ли По је пао са свог брода и удавио се у реци Јангце док је покушавао да загрли одраз Месеца у води.

СМРТОНОСНА БРАДА
Аустријанац Ханс Стеинингер био је познат по најдужој бради на свету (око 1,4 метара) због које је и умро. Наиме, 1567. године избио је пожар у граду и у журби да побегне од ватре Ханс је заборавио да увије браду. Случајно је стао на њу, изгубио равнотежу, посрнуо, сломио врат и умро!

ИРОНИЧНА СМРТ
Боби Лич није се плашио смрти: 1911. године је постао друга особа на свету која се спустила преко Нијагариних водопада у бурету (на слици). Он је и после тога наставио да пркоси смрти различитим подвизима, па је начин на који је умро заиста ироничан. Док је ходао низ улицу на Новом Зеланду, оклизнуо се на комад поморанџине коре. Сломио је ногу тако да је морала да буде ампутирана. Умро је услед компликација због операције.

ОТРОВ, МЕТАК, БАТИНАЊЕ И ЛЕДЕНА РЕКА
Према легенди, руски мистик Григориј Распућин (1869-1916) једноставно није хтео да умре. Прво су га отровали са довољно цијанида да убију десет људи, али то на њега није имало утицаја. Затим су му његове убице пуцале у леђа револвером. Распућин је пао, али је и даље био жив. Онда су пуцали још три пута, али Распућин је још давао знаке живота. Зато су га пребили моткама и онда бацили у ледену Неву. Више га нико није видео.

ЕКСТРЕМНО СКУПЉАЊЕ
Хомеру и Лангли Колиер били су компулсивни скупљачи. Два брата су имала страх од бацања било ког предмета, па су опсесивно прикупљали новине и смеће у својој кући. Поставили су и замке за евентуалне уљезе у ходницима и пролазима. Ленгли је успео да случајно покрене једну и тежина ствари које су пале преко њега су га згњечиле до смрти. Хомер, који је био парализован, слеп и завистан од братовљеве помоћи, умро је после неколико дана од глади.

УДАВИО СЕ НА ЗАБАВИ СПАСИЛАЦА
Спасиоци Њу Орлеанса су 1985. одлучили да организују журку поводом успешне сезоне у којој се ни један пливач није удавио. Када се забава завршила, 31-годишњи гост Жером Муди пронађен је мртав на дну базена рекреацијског одељења спасилаца. Ни један од четири спасилаца који су патролирали око базена и половине од 200 званица који су и сами спасиоци нису ништа приметили.

САМО ЈЕ ХТЕЛА ДА ПОКАЖЕ...
Тајланђанка од 57 лета Јоокет Паен патролирала је својом фармом када се случајно оклизнула на крављу балегу, ухватила за голу жицу и умрла од струјног удара. Убрзо после сахране њена 52-годишња сестра показивала је комшијама како се несрећа догодила, када је и сама пала, ухватила се за исту голу жицу и умрла од струјног удара.

ОВЦЕ ЈОЈ ДОШЛЕ ГЛАВЕ

Бети Стобс (67) из Дурхама у Енглеској понела је балу сена да нахрани стадо оваца. Сено је спаковала на задњи део свог мотоцикла. Очигледно, овце су биле веома гладне. Око четрдесет њих пожурило је до сена и сатерало власницу са литице у 100 метара дубок каменолом. Стобсова је преживела пад, само да би је убио мотор који се мало после ње сурвао са литице.

СТВАРНО НАЈСМРТОНОСНИЈИ
Аустралијски стручњак за дивље животиње и позната ТВ личност Стив Ирвин "Ловац на крокодиле" умро је 2006. године када га је у срце убола ража док је снимао документарни филм "Најсмртоноснији житељи океана".
Šimanovčan Није на вези


 
Поруке: 292
Придружен: Нед Апр 24, 2011 9:13 pm

Повратак на Остало

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 1 гост

cron
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2011.