simanovci.rs

Заливање и ђубрење травњака

За све оне који воле да упосле руке

Порукаод Šimanovčan » Пон Јул 11, 2011 2:10 pm

Осигурајте здрав и леп изглед вашег травњака тако што ћете га исправно заливати и ђубрити. Ово су два основна процеса која спадају у редовно одржавње травњака. Постоји неколико основних правила којих се треба придржавати када су у питању заливање и ђубрење травњака.

Заливање травњака

Трави је потребно око 2,5 цм воде сваке недеље. Много људи прави грешку и превише наводњава свој травњак. То је грешка коју је лако исправити. Битно је не залевати сваки дан помало, што такође много људи чини, него залевати само једном или два пута недељно, али обилно и темељно. Између сваког залевања потребно је оставити дан два да се травњак осуши и упије сву воду. Такође битно је знати колико је потребно воде вашем травњаку. За то треба да измерите своје двориште и да знате коју врсту траве имате посејану. Са тим подацима отиђите у пољопривредну апотеку и питајте за савет.

Ђубрење

Експерти и аграноми саветују да је потребно ђубрити највише два или три пута годишње. Користите ђубриво које се споро разграђује како би се азот што спорије ослобађао и хранио земљиште у континуитету. Никада не ђубрите по врелом времену јер ћете спалити траву. Користите ђубриво са једнаким односом калијума, фосфора и азот. Користите расипач како би што равномерније распоредили ђубриво.
Ово су наравно само основне смернице. Уживајте у одржавању травњака и то ће вам се сигурно вратити када будете проводили време на њему.
Šimanovčan Није на вези


 
Поруке: 292
Придружен: Нед Апр 24, 2011 9:13 pm

Повратак на Уради сам

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 1 гост

cron
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2011.