simanovci.rs

Решења за најчешће кулинарске грешке

Соса, пироса, сланина, ишлера, штрудле, бећарци, крофне....

Порукаод Šimanovčan » Сре Сеп 07, 2011 3:31 pm

Решења за најчешће кулинарске грешке

Мале грешке у кухињи могу да се поткраду и најбољим куварима. Чак и ако није све ишло по плану, не бацајте јело, већ научите како можете да га искористите.
* Пресољену супу можете да спасите ако јој додате мало лимуновог сока. Пиринач који сте прекували оцедите и оставите да одстоји у фрижидеру. Сутрадан можете да га искористите уместо тестенине.

* Ако месо или поврће ставите на недовољно загрејано уље упиће превише масноће, а у најгорем случају остаће недовољно печено. Најбоље је да поновно загрејете уље до довољне температуре и храну само допржите.

* Ако месо ставите да се пече на великој температури, оно ће изгорети споља, а изнутра остати сирово. Месо једноставно извадите из рерне, одстраните загорли слој, добро га исеците на неколико места и опет пеците.

* Прекувано поврће можете да спасите тако што ћете га испасирати и и направити супу. Друго решење је да поврће ставите у фрижидер и пустите да одстоји један дан. Након тога можете да га употребите за салату.

* Вода у коју сте ставили тестенину није прокључала па је на крају остала тврда и гумаста. Најбоље решење је да исечете тестенину на мање комаде и прелијете маслиновим уљем, које ће јој поправити текстуру.

* Јело обично загори ако се пржи на прејакој ватри. Ако је реч о свињским ребарцима са роштиља, то никоме неће сметати. Ситуацију можете да поправите ако преко тигања ставите влажан пешкир и тако уклоните непријатан мирис.

* Ако правите колач, а немате довољно чоколаде за глазуру, послужите се триком - за сваку коцкицу чоколаде три кашичице какаа помешајте са кашичицом маслаца.
Šimanovčan Није на вези


 
Поруке: 292
Придружен: Нед Апр 24, 2011 9:13 pm

Повратак на Кулинарство

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 1 гост

cron
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2011.