Ловачка секција

Тридесетих година 20. века Душан Смедеревац, гостионичар из Земуна, закупио је од среских власти шимановачки атар да у њему лови. Тих година настаје и први ловачко друштво у селу, које су сачињавали: Данило Добрић, председник, Милан Чавић, Раја Грујић, Иса Радосављевић, Боја Арсенијевић и Лазар Ђурић.

Полазак у лов са санкама

Њихова активност се одвијала, углавном, у помагаљу при лову Смедеревцу и његовим гостима које је доводио у лов. Шимановачки ловци су и чували закупљени терен да неко са стране у њему не лови. Ловило се у Легдару, Тапавици и Кувалову. Највише се ловио зец, а кад дођу воде у каналима су се ловиле и патке.

По оснивању шимановачки ловци нису имали пушке, а нису их могли ни за новац купити, па је Данило Добрић сам направио пушку, у коју је набијао барут и стављао сачму.

После завршетка другог светског рата оснобано је у селу Ловачко друштво чији су чланови били: Богољуб Арсенијевић, Светозар Арсенијевић, Никола Атанацковић, Бранко Војкић, Славко Грујић, Данило Добрић, Бранко Добрић, Дамјан Миловановић, Лазар Радивојевић и Милан Чавић.

Лов се одвија према календару Ловачког савеза Војводине. Лови се: зец, јаребица, дивље патке, фазани и препелице. У време јаких зима ловци организују и прихрањивање дивљачи.

Лов - слика из Месне заједнице

 

Информације преузете из књиге „Шимановци“ Данета Клепића

 

шицара – такмичење за славу

шицара - такмичење за славу

Ловачка секција из Шимановаца је као и до сада узела учешће у организацији славе шимановачке. Ловци су организовали такмичење у две категорије, на глинене голубове и класична шицара. У категорији на глинене голубове укупно је било 55 пуцања. Треће место освојио је Мишко Фабри (Сланкамен Виногради), други је био Бранислав Танчић (Шимановци) а заслужено прво […]

Ловци прославили славу

Ловци прославили славу

Са поносом се можемо похвалити да су ловци Шимановаца, уз Божију помоћ коначно скућили свој кутак. Несебичним залагањем самих ловаца и уз заиста велику помоћ општине Пећинци, Месне заједнице Шимановци и десетине спонзора, успели смо да направимо и у потпуности опремимо ловачку кућу у самом центру Шимановаца поред стадиона ФК Хајдук. Свечано отварање ловачке куће […]

Ловачке фотографије

Ловачке фотографије

Старе ловачке фотографије

Шимановци рекламни банер

Форум


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Маркетинг

земљорадничка задруга Шимановци YU-MIDI.org - Sajt za muzičare

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2017.