Ловачка секција

Тридесетих година 20. века Душан Смедеревац, гостионичар из Земуна, закупио је од среских власти шимановачки атар да у њему лови. Тих година настаје и први ловачко друштво у селу, које су сачињавали: Данило Добрић, председник, Милан Чавић, Раја Грујић, Иса Радосављевић, Боја Арсенијевић и Лазар Ђурић.

Полазак у лов са санкама

Њихова активност се одвијала, углавном, у помагаљу при лову Смедеревцу и његовим гостима које је доводио у лов. Шимановачки ловци су и чували закупљени терен да неко са стране у њему не лови. Ловило се у Легдару, Тапавици и Кувалову. Највише се ловио зец, а кад дођу воде у каналима су се ловиле и патке.

По оснивању шимановачки ловци нису имали пушке, а нису их могли ни за новац купити, па је Данило Добрић сам направио пушку, у коју је набијао барут и стављао сачму.

После завршетка другог светског рата оснобано је у селу Ловачко друштво чији су чланови били: Богољуб Арсенијевић, Светозар Арсенијевић, Никола Атанацковић, Бранко Војкић, Славко Грујић, Данило Добрић, Бранко Добрић, Дамјан Миловановић, Лазар Радивојевић и Милан Чавић.

Лов се одвија према календару Ловачког савеза Војводине. Лови се: зец, јаребица, дивље патке, фазани и препелице. У време јаких зима ловци организују и прихрањивање дивљачи.

Лов - слика из Месне заједнице

 

Информације преузете из књиге „Шимановци“ Данета Клепића

 

шицара – такмичење за славу

шицара - такмичење за славу

Ловачка секција из Шимановаца је као и до сада узела учешће у организацији славе шимановачке. Ловци су организовали такмичење у две категорије, на глинене голубове и класична шицара. У категорији на глинене голубове укупно је било 55 пуцања. Треће место освојио је Мишко Фабри (Сланкамен Виногради), други је био Бранислав Танчић (Шимановци) а заслужено прво […]

Ловци прославили славу

Ловци прославили славу

Са поносом се можемо похвалити да су ловци Шимановаца, уз Божију помоћ коначно скућили свој кутак. Несебичним залагањем самих ловаца и уз заиста велику помоћ општине Пећинци, Месне заједнице Шимановци и десетине спонзора, успели смо да направимо и у потпуности опремимо ловачку кућу у самом центру Шимановаца поред стадиона ФК Хајдук. Свечано отварање ловачке куће […]

Ловачке фотографије

Ловачке фотографије

Старе ловачке фотографије

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2022.