Lovačka sekcija

Tridesetih godina 20. veka Dušan Smederevac, gostioničar iz Zemuna, zakupio je od sreskih vlasti šimanovački atar da u njemu lovi. Tih godina nastaje i prvi lovačko društvo u selu, koje su sačinjavali: Danilo Dobrić, predsednik, Milan Čavić, Raja Grujić, Isa Radosavljević, Boja Arsenijević i Lazar Đurić.

Polazak u lov sa sankama

Njihova aktivnost se odvijala, uglavnom, u pomagalju pri lovu Smederevcu i njegovim gostima koje je dovodio u lov. Šimanovački lovci su i čuvali zakupljeni teren da neko sa strane u njemu ne lovi. Lovilo se u Legdaru, Tapavici i Kuvalovu. Najviše se lovio zec, a kad dođu vode u kanalima su se lovile i patke.

Po osnivanju šimanovački lovci nisu imali puške, a nisu ih mogli ni za novac kupiti, pa je Danilo Dobrić sam napravio pušku, u koju je nabijao barut i stavljao sačmu.

Posle završetka drugog svetskog rata osnobano je u selu Lovačko društvo čiji su članovi bili: Bogoljub Arsenijević, Svetozar Arsenijević, Nikola Atanacković, Branko Vojkić, Slavko Grujić, Danilo Dobrić, Branko Dobrić, Damjan Milovanović, Lazar Radivojević i Milan Čavić.

Lov se odvija prema kalendaru Lovačkog saveza Vojvodine. Lovi se: zec, jarebica, divlje patke, fazani i prepelice. U vreme jakih zima lovci organizuju i prihranjivanje divljači.

Lov - slika iz Mesne zajednice

 

Informacije preuzete iz knjige „Šimanovci“ Daneta Klepića

 

šicara – takmičenje za slavu

šicara - takmičenje za slavu

Lovačka sekcija iz Šimanovaca je kao i do sada uzela učešće u organizaciji slave šimanovačke. Lovci su organizovali takmičenje u dve kategorije, na glinene golubove i klasična šicara. U kategoriji na glinene golubove ukupno je bilo 55 pucanja. Treće mesto osvojio je Miško Fabri (Slankamen Vinogradi), drugi je bio Branislav Tančić (Šimanovci) a zasluženo prvo […]

Lovci proslavili slavu

Lovci proslavili slavu

Sa ponosom se možemo pohvaliti da su lovci Šimanovaca, uz Božiju pomoć konačno skućili svoj kutak. Nesebičnim zalaganjem samih lovaca i uz zaista veliku pomoć opštine Pećinci, Mesne zajednice Šimanovci i desetine sponzora, uspeli smo da napravimo i u potpunosti opremimo lovačku kuću u samom centru Šimanovaca pored stadiona FK Hajduk. Svečano otvaranje lovačke kuće […]

Lovačke fotografije

Lovačke fotografije

Stare lovačke fotografije

Šimanovci reklamni baner

Forum


Marketing

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Ćirilica

Pratite nas


Preporučite nas

Linkovanje

Ako želite da nas linkujete, naš baner možete preuzeti OVDE.
Šimanovci reklamni baner
Preuzimanje Banera

Glas Šimanovaca

Glas Šimanovaca broj 1 Glas Šimanovaca broj 2 Glas Šimanovaca broj 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2020.