Позоришна представа – Мајка Ангелина

Постављено дана: 20. 05. 2016.

Пећиначко „Позориште младих аматера“ које функционише у оквиру Удружења младих активиста Пећинци у години када се обележавају три значајна јубилеја везана за Свету породицу Бранковић припремило је полу часовну позоришну представу о последњој српској деспотици, монахињи и светитељки Ангелини Бранковић и њеним доласком са синовима у сремско село Купиново.

Представа је рађена по мотивима прича из романа „Запис душе“ Љиљане Хабјановић Шуровић, по сценарију Љубице Бошковић, а у режији Слободана Станковића. У представи играју Мерима Радивојевић као Мајка Ангелина, Бојан Наић као Ангелинин старији син Ђорђе, Слободан Станковић као Ангелинин млађи син Јован и Драгана Кнежевић као појац.

Редитељ овог пројекта истиче да је циљ да се представа прикаже у свим селима пећиначке општине, како би се мештани, а поготову млади, путем сценског стваралаштва упознали са животом ове велике светитељке и значајем Свете породице Бранковић за српски род.Представа је до сада изведена у Купинову и то за време боравка светих моштију Мајке Ангелине, Пећинцима, Огару, Шимановцима, а у недељу 22. маја биће изведена и у Карловчићу.

Аутентичне костиме урадиле су чланице Удружења жена „Мајка Ангелина“ из Купинова, а подршку при реализацији овог пројекта пружила је локална самоуправа општине Пећинци и пећиначки Културни центар.

Мало атмосфере, како је то изгледало у Шимановцима можете погледати на видео снимку,

Како је то све изгледало у Шимановцима 20. маја дочараћемо Вам кроз фотографије.

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Форум


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Маркетинг

земљорадничка задруга Шимановци YU-MIDI.org - Sajt za muzičare

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2017.