Прослављен Свети Сава у Шимановцима

Постављено дана: 28. 01. 2017.

Прослава Светог Саве Првог архиепископа српског отпочела је светом Литургијом у храму Преноса моштију светог оца Николаја. Служио је парох протојереј Жељко Кретић уз саслужење ђакона Драгана Гаврића и присуство великог броја верника. Све то је улепшало и присуство деце, ученика основне школе. У светом храму су на крају освећени славски колачи и жита које су припремили Црквени кумови: породице Вељка Мандића, Драгана Ерића, Јована – Лулета Петровића и Стојана Глоговца. Поменути кумови су се прихватили и за следећу годину кумства при нашем светом храму.

Славље је настављено у просторијама ОШ „Душан Јерковић Уча“ у Шимановцима, где су ученици са својим учитељима и наставницима одржали пригодан програм.

Надлежни парох протојереј Жељко Кретић освештао је славски колач и жито у школској сали, коме су присуствовали школски кум Стеван Вујичић, директорка школе Снежана Станковић, заменик председнице општине Пећинци Зоран Војкић, председник МЗ Шимановци Александар Мандић и представник школског одбора Жељко Ћирковић. Сечење колача увеличали су ученици школе, који су заједно са свештеником учествовали у обреду освећења колача и жита.

Након поздравне речи директорке школе, одржана је приредба у част Светом Сави. На сцени су се смењивале народне игре и песме које су биле употпуњене балетом и мултимедијалном представом о Савином одласку у манастир и кратким концертом хармоникаша.

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Форум


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Маркетинг

земљорадничка задруга Шимановци YU-MIDI.org - Sajt za muzičare

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2017.