Летопис Цркве за 1978. годину

Постављено дана: 15. 06. 2011.

Благословом Његовог преосвештенства епископа сремског Господина Макарија, поверена ми је ова парохија на опслуживање у новембру 1977. године.

У 1977. години одржао сам са црквеним одбором који је у почетку бројао 5 домаћина, неколико седница, али су касније долазили само председник Марко Атанацковић и Крста Катанић одборник који је вршио дужност црквеног појца. Посета о светим богослужењима је била осредња, али из дневника благајне Црквене општине види се да је црквени приход реално смањио, јасно се издвоје ставке свећа и ставке парохијала. Господње празнике Рожденство и Васкрсење Господње славило се у светом храму на богослужењу захваљујући протојереју Ивану Семјоновићу који је када је год могао служио свето богослужење, пошто је свештеник Лукић наизменично служио у Попинцима и Шимановцима.

У 1978. години преставио се у Господу Његово Преосвештенство епископ Господин Макарије, који је сахрањен у манастиру Крушедолу. Кратко време администратирао је Његово преосвештенство епископ Господин бачки Никанор.

Тако с помоћу Божијом летопис за 1978. годину завршавам.

летопис водио Тихомир Лукић администратор парох
текст приредио протонамесник Жељко Кретић

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.