Летопис Цркве за 1980. годину

Постављено дана: 17. 07. 2011.

Крајем августа 1979. године примио сам дужност на овој парохији. Много би шта могло се казати о овој парохији али како видим моји предходници су о томе нашироко говорили. Локално стање је као што је било и пре.               Морам рећи да је парохија доста оштећена честим променама свештеника. Стање се побољшава неприметно што се тиче домова који примају свештеника. Од славе до славе повећавају се славари по два три домаћинства. Парохијал не плаћају уредно, око 30% не плаћају парохијал од оних који примају свештеника.
Обновио сам Одбор и повећао али га морам смањити јер их не могу никако сакупити да одржим седницу. Чак их не могу сакупити ни на заклетву и ако су одобрени од Епархијског Управног Одбора.

Неких нарочитих промена до сада није било на овој парохији. Доста пута учини ми се да није потребна Црква шимановчанима, док други пут се човек одушеви. Дакле овде је по мојем убеђењу потребан свештеник који би живео са њима и мисионарио. Сматрам да би успео да 50% домаћинстава прикупи и веже са Црквом.

Шимановци пр. парох јереј Јован Томовић
текст приредио протонамесник Жељко Кретић

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.