Letopis Crkve za 1980. godinu

Postavljeno dana: 17. 07. 2011.

Krajem avgusta 1979. godine primio sam dužnost na ovoj parohiji. Mnogo bi šta moglo se kazati o ovoj parohiji ali kako vidim moji predhodnici su o tome naširoko govorili. Lokalno stanje je kao što je bilo i pre.               Moram reći da je parohija dosta oštećena čestim promenama sveštenika. Stanje se poboljšava neprimetno što se tiče domova koji primaju sveštenika. Od slave do slave povećavaju se slavari po dva tri domaćinstva. Parohijal ne plaćaju uredno, oko 30% ne plaćaju parohijal od onih koji primaju sveštenika.
Obnovio sam Odbor i povećao ali ga moram smanjiti jer ih ne mogu nikako sakupiti da održim sednicu. Čak ih ne mogu sakupiti ni na zakletvu i ako su odobreni od Eparhijskog Upravnog Odbora.

Nekih naročitih promena do sada nije bilo na ovoj parohiji. Dosta puta učini mi se da nije potrebna Crkva šimanovčanima, dok drugi put se čovek oduševi. Dakle ovde je po mojem ubeđenju potreban sveštenik koji bi živeo sa njima i misionario. Smatram da bi uspeo da 50% domaćinstava prikupi i veže sa Crkvom.

Šimanovci pr. paroh jerej Jovan Tomović
tekst priredio protonamesnik Željko Kretić

Ostavite komentar

Morate biti ulogovoani da bi ostavili komentar.

Šimanovci reklamni baner

Forum


Marketing

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Ćirilica

Pratite nas


Preporučite nas

Linkovanje

Ako želite da nas linkujete, naš baner možete preuzeti OVDE.
Šimanovci reklamni baner
Preuzimanje Banera

Glas Šimanovaca

Glas Šimanovaca broj 1 Glas Šimanovaca broj 2 Glas Šimanovaca broj 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2020.