Озелењавање парка и уређење центра села

Постављено дана: 21. 11. 2011.

Уместо старог јаблана - млади платан

МЗ Шимановци је ових дана (октобар 2011.) набавила 25 садница бреза које је посадила у парку. Извађене су саднице које се нису примиле и сада ће наш парк изгледати лепше. 25.10.2011. године је исечен јаблан испред Дома културе који је сметао за постављање бехатона. На његово место је купљена и посађена једна садница платана. Разматра се стављање бетонских кугли дуж ивица бехатон стаза како би се спречили несавесни возачи да својим возилима уништавају тек постављене стазе.

 

Текст написао: Шљукић Саша

2 Коментара

 1. Ја се питам шта је са осталим јаблановима у парку?
  Јаблан је дрво које са својих 40-так година старости досеже свој биолошки максимум и почиње умирати. То умирање може бити дуготрајно, међутим, долази до сушења грана и физичког слабљења.
  Пошто је јаблан изразито високо дрво (и преко 30 метара са 40-50 година старости), јавља се немогућност одржавања тих стабала (пре свега санацијско резање – уклањање сувих грана). Сви знамо да су јабланови одрадили своје, али сада, када неко спомене сечу истих, сви су против. Не желим да ме неко схавти погрешно – ја волим дрвеће, али ови јабланови су пре свега опасни. Не дај Боже да се неком нешто деси па ћемо онда сви тражити одговорно лице. Не заборавите да се школа налази у њиховој близини. Сетите се невремена од 16. јуна 2010. године када су гране летеле на све стране. И још једна ствар. Да ли знате да стабло оваквог јаблана може да тежи и до 10 тона. Ја сам за то да се ти јабланови посеку и претворе у огрев, за рецимо Дом културе где деца имају фолклор а да се на њихова места посаде нека нова дрвећа – наравно нижа.

  Саша Шљукић

 2. slavisazelj каже:

  Slažem se sa sašom da su ovi jablanovi opasni po ljude ,pogotovu za decu. Ali sa druge strane moje mišljenje je da su ovi jalanovi ipak neki simbol Šimanovaca , ali o tome je trebalo ranije misliti i obnoviti jablanove. Mada nije ni sada kasno da se uklone najopasniji i na njihovo mesto zasadae novi i postepeno da se zamene svi.
  Slaviša Zeljković

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.