Будимо људи – пошаљимо СМС за Николу

Постављено дана: 17. 01. 2012.

Један тренутак – промењен живот. Помозимо Николи да оде на лечење у Русију слањем СМС-а подршке и уплатом на рачун. У сарадњи са предузећем Алта Виста отворени су СМС сервиси за помоћ Николи.  Ако се ми данас одрекнемо једног пића у кафани или пола кутије цигарета, то нам не значи много а Николи може да промени живот на боље. .

У табели испод овог текста погледајте на који број се шаље СМС у зависности у којој се земљи налазите. Текст који је потребно послати је:

BN_NIKOLA_VAŠE IME I PREZIME

Размаци иза BN и NIKOLA су врло битни. Ваше име је битно због евиденције о томе ко је послао СМС.

Никола Мркајић из Шимановаца је као деветнаестогодишњак и студент Прве године Полицијске академије дана 11.10.2008. године доживео тешку саобраћајну несрећу.
Након више од три месеца проведеног у коми и обилног крварења у мозгу, његова младост и жеља за животом су успели да се изборе са веома тшским повредама.
Уследило је вишемесчцно лечење на ВМА уз најсавременије лекове из Русије и Немачке, бројне и упорне рехабилитације, па је садашње Николино стање такво да је превазишло и најоптимистичније прогнозе лекара, али је то, нажалост, још далеко од потпуног опоравка, те тако код Николе је и даље присутна зависност од помоћи других за обављање свакодневних животних активности.

Тешке повреде главе оставиле су последице на моторику, координацију покрета и осећај за равнотежу.

Током прошле године се показало да су рехабилитациони третмани у бањама Србије дали свој максимум и да више нема значајнијег напретка.

На Институту за неурологију Клиничког центра Србије Николи је урађен неуропсихолоски тест и уследио је следећи резултат:  Анализа резултата неуропсихолоског ретестирања показује погоршање у домену пажње – сужење визуелног распона пажње и тешкоће продужене и расподеле пажње.

Заостаје дефицит вербалног памћења по фронталном типу (пад рекогниције), персеверативност и дисегзекутивност, некритичност.

Стручњаци клинике „НЕУРО ВИТА“ у Москви (Русија) су погледали Николину документацију и донели следећи закључак: да Никола 22-ог маја дође на клинику ради лечења матичним ћелијама. Одлазак у Русију износи 21 000 еура, боравак траје 3 недеље, где би Никола започео лечење матичним ћелијама. После тога се иде на свака 3-4 месеца и износи 5000-7000 еура. Као што се може видети ови третмани су изузетно скупи, а све до сада смо уз помоћ породице, родбине и пријатеља успевали да помажемо Николи.
У овом тренутку и обзиром на околности то је немогуће па се обраћамо за помоћ свим људима добре воље који могу да помогну уплатом на следеће жиро рачуне:

девизни жиро рачун за уплате из иностранства:
SWIFT: RZBSRSBG
RAIFFEISEN BANKA AD
BEOGRAD, RS  Bul Zorana Đinđića 64a
broj računa:
RS 35265050000022975643
Sunčica Mrkajić
Mandić sokak 14
Šimanovci
Republika Srbija

динарски жиро рачун:
број рачуна:
265-0000000015493-88
Сунчица Мркајић
Мандић сокак 14
Шимановци
Република Србија

ПОМОЗИМО НИКОЛИ МРКАЈИЋУ ДА ЖИВИ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЊЕГОВЕ МЛАДОСТИ

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.