Николина писма из Русије

Постављено дана: 29. 05. 2012.

3. октобар 2012. године

Они који редовно прате наш портал су вероватно упознати да се наш Никола тренутно налази у Русији, на још једном третману матичним ћелијама. Никола нам се јавио са клинике Неуро Вита у Москви где су му урађене још две трансплатације матичним ћелијама, као и поновна испитивања која показују да су резултати задовољавајући. Следећи одлазак је заказан за 13. Јануар. Потребно је сакупити 6500 €. Никола и његова породица се захваљују свима који су их до сада подржали и позивају све уколико имају неке идеје за акције да их поделе са нама.

************************************************************************

17. јун 2012. године – Никола се вратио са операције

Никола и Сунчица су стигли из Москве у недељу 17. јуна 2012. године. Никола је све добро поднео. Обављене су две трансплатације и доктори са клинике Неуро Вита су рекли да могу да помогну Николи и да верују у његов опоравак, али да је то процес за који треба време. Први резултати при њиховом испитивању су се већ показали а и сам Никола би требало да осети за два три месеца. Процес лечења је такав да трансплатација мора да одрађује на три до четири месеца. Њихов следећи одлазак  у Русију је крајем септембра. Никола мора да настави са добром рехабилитацијом и заједно са трансплатацијом матичним ћелијама надамо се добром опоравку. Ових дана Никола мора ићи негде у бању због терапија вежбе, масаже, базен и остало јер после матичних ћелија мора да се одради и добра рехабилитација. Породица и Никола се захваљују свима на досадашњој подршци. Овим путем Вас позивамо да наставимо акцију „За живот достојан младости“ јер за следећи одлазак, који ће трајати 12 дана, је потребно сакупити 6500 €.  Уколико имате предлога за акције пишите.

************************************************************************

10. јун 2012. године

После два дана одрађене прве тансплатације матичним ћелијама могу да кажем да се добро осећам. Још ме једна очекује почетком ове недеље и остатак дана је опоравак и надам се да ћу 17. јуна кући у моје Шимановце. Било је непријатно и болно, али Руси су чудо са иглама које добро делују на мене да заспим и одморим се. Послао бих више фотографија, али на клиници кад одрађују битне ствари фотографисање је забрањено. Фотографије шаљем са физиотерапеуткињом која ради на мојим корацима
Велики поздрав из Москве у којој сваки дан пада киша
Никола

************************************************************************

01. јун 2012. године

Јављамо се после свих анализа и можемо да мало одахнемо за овај викенд. Сви резултати су ок и овде на клиници лекари су запањени позитивно с обзиром на повреду. Очуван је интелект и све остало што је битно за мозак а све друго је последица коме где су велике шансе за потпун опоравак. Трансплатација матичним ћелијама почиње у понедељак и траје до четвртка. У наредним данима се прати да ли је организам прихватио и следи опоравак. Следећи долазак у Русију на клинику би требао бити крајем септембра да би се ћелије поново обновиле.

Велики поздрав из Русије од Никола и Сунчице

Шаљемо Вам пар фотографија са вежби које су организоване у слободном времену и са доктором Николајем који ме води
и физиотерапеутом који се зове Маша.

************************************************************************

29. мај 2012. године

На клинику смо стигли око 20 часова (по нашем а по њиховом времену око 22 часа). Сачекало нас је возило са њихове клинике. Смештај је задовољавајући а болница као болница. Сви су врло љубазни. јуче су урадили осам прегледа а данас још три. Сада чекамо магнетну главе. Данас поподне ће вадити коштану срж из кичме. Доктори су објаснили да ће бити болова, мучнине и вртоглавице које ће трајати пар дана. До краја недеље ћемо знати комплетно стање од главе до пете а почетком следеће недеље би требала да се ради операција (трансплатација) матичним ћелијама. Иначе, на клиници се споразумевамо на руском и енглеском а пацијената има из разних крајева света.

Никола и Сунчица су нам послали ове две фотке са испитивања.

************************************************************************

Текст доставила Сунчица Мркајић
Обрадио: Саша Шљукић

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.