Награђени прославили уз богату трпезу вредних жена

Постављено дана: 02. 10. 2012.
ШИМАНОВЦИ: Прва манифестација „Дан пољопривреде и села“ одржана је протеклог викенда у Шимановцима у организацији Удружења села Србије „Завичај“, а под покровитељством локалне самоуправе Пећинци.
Штандови удружења жена

Штандови удружења жена

Штандови удружења жена

– Ова прослава не значи да је локална самоуправа заборавила тешку производну годину са којом су суочени пољопривредници и нова општинска власт ће се и тиме бавити у наредним данима. Надам се да ће манифестација коју смо данас започели постати традиција у нашој општини – истакао је председник општине Пећици Сава Чојчић отварајући манифестацију.

Награђено је 87 пољопривредника из свих 15 насеља пећиначке општине, а награде су уручили Сава Чојчић, и заменик председника општине Милан Степановић. За организовану производњу хране признања су уручена земљорадничким задругама у Прхову и Шимановцима. Кланица „Ђурђевић“ је добила признање за квалитет у производњи и подстицање сточарства. Признање за развој културе и туризма добио је Музеј хлеба „Јеремија” из Пећинаца, а за неговање традиције културно-уметничка друштва „Пећинци”, „Купиник” и „Искон”, као и удружења жена „Сремице”, „Шимановчанке”, „Веселице” и „Мајка Ангелина”. За учешће у програму одато је признање чланицама Удружења жена „Љубичица” из Петровца на Млави. Фудбалски клуб „Доњи Срем” из Пећинаца је добио признање за 85 година постојања и пласман у Супер лигу Србије, а за 80 година постојања и развој фудбалског спорта у селу признање је уручено Фудбалском клубу „Хајдук” из Шимановаца.

– Ми ћемо се као локална самоуправа трудити да вам увек поклонимо дужну пажњу, јер сте ви неко ко нас хлебом храни– рекао је у свом обраћању први човек пећиначког парламента Никола Радосављевић.

За забавни део су била задужена културно – уметничка друштва „Пећинци“, „Купиник“ и „Искон“, а богату трпезу су припремила удружења жена „Сремице“, „Шимановчанке“, „Веселице“ и „Мајка Ангелина“ из општине Пећинци, као и гошће из Петровца на Млави Удружење жена „Љубичица“.

М. Марушић

Извор: dnevnik.rs
Оригинални чланак: http://www.dnevnik.rs/vojvodina/nagradjeni-proslavili-uz-bogatu-trpezu-vrednih-zena

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.