Прослављен Свети Сава – школска слава

Постављено дана: 30. 01. 2013.

И ове 2013. године Свети Сава као школска слава прослављен је свечано. По препоруци Министарства просвете а на основу договора школа Свети Сава је прослављен 25. јануара ове 2013. године јер је 27. јануар пао у недељу. У основној школи „Душан Јерковић – Уча“ у Шимановцима свечани програм је почео 25. јануара у 11,00 часова. На почетку програма је освећен славски колач и славско жито као што је и до сада рађено. Програм је одржан у складу са овако великим даном са песмама, глумом и рецитацијама уз присуство великог броја родитеља и гостију. На крају је цео програм зачињен са фолклорним играма чланова КУД-а „ИСКОН“ из Шимановаца. Програм је завршен Светосавском химном.
Кумови у школи за Светог Саву били су из Земљорадничке Задруге Шимановци који су много пута до сада помагали школу и не само школу него где год је помоћ била потребна. Свакако да радује што су се прихватили кумства и за следећу годину.
Од 13,00 часова па до касно увече настављено је славље уз музику, храну и пиће у ресторану „Палма“ у Пећинцима присуством професора, наставника, учитеља и помоћних радника свих школа са територије општине Пећинци.

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2022.