Proslavljen Sveti Sava – školska slava

Postavljeno dana: 30. 01. 2013.

I ove 2013. godine Sveti Sava kao školska slava proslavljen je svečano. Po preporuci Ministarstva prosvete a na osnovu dogovora škola Sveti Sava je proslavljen 25. januara ove 2013. godine jer je 27. januar pao u nedelju. U osnovnoj školi „Dušan Jerković – Uča“ u Šimanovcima svečani program je počeo 25. januara u 11,00 časova. Na početku programa je osvećen slavski kolač i slavsko žito kao što je i do sada rađeno. Program je održan u skladu sa ovako velikim danom sa pesmama, glumom i recitacijama uz prisustvo velikog broja roditelja i gostiju. Na kraju je ceo program začinjen sa folklornim igrama članova KUD-a „ISKON“ iz Šimanovaca. Program je završen Svetosavskom himnom.
Kumovi u školi za Svetog Savu bili su iz Zemljoradničke Zadruge Šimanovci koji su mnogo puta do sada pomagali školu i ne samo školu nego gde god je pomoć bila potrebna. Svakako da raduje što su se prihvatili kumstva i za sledeću godinu.
Od 13,00 časova pa do kasno uveče nastavljeno je slavlje uz muziku, hranu i piće u restoranu „Palma“ u Pećincima prisustvom profesora, nastavnika, učitelja i pomoćnih radnika svih škola sa teritorije opštine Pećinci.

Ostavite komentar

Morate biti ulogovoani da bi ostavili komentar.

Šimanovci reklamni baner

Forum


Marketing

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Ćirilica

Pratite nas


Preporučite nas

Linkovanje

Ako želite da nas linkujete, naš baner možete preuzeti OVDE.
Šimanovci reklamni baner
Preuzimanje Banera

Glas Šimanovaca

Glas Šimanovaca broj 1 Glas Šimanovaca broj 2 Glas Šimanovaca broj 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2019.