Васкрс у Шимановцима

Постављено дана: 05. 05. 2013.

На свечан начин прослављен је празник Васкрсења Христовог у Шимановцима. У 9 сати је почела света Лутургија на којој је присуствовао велики број верника међу којима је било и многа деце. У пуном храму осећала се радост Васкрсења. Велики број верника и деце је приступило светој чаши и примило свету тајну причешћа. По завршеној Литургији подељено је деци присутној у храму око 150 пакетића. Пакетиће су као што то раде већ годинама припремиле и поделиле жене из Удружења жена „Шимановчанке“ из Шимановаца. За сваку похвалу су активности које „Шимановчанке“ проводе и добра дела која чине.
У 12 сати у организацији Удружења жена „Шимановчанке“ организована је ТУЦАНИЈАДА такмичење деце у туцању Васкршњих јаја. Деца су била подељена у три такмичарске групе.
Прва група деца предшколског узраста, деца до 7 година. Било је укупно 18 такмичара а победник је Страхиња Радивојевић од 6 година.
Друга група деца од 1 – 4 разреда, деца од 7 до 11 година. Било је 24 такмичара а победник је Марко Евђенић од 9 година.
Трећа група деца од 5 – 8 разреда, деца од 11 до 15 година. Било је 17 такмичара а победник је Михајло Масникоса од 13 година. Победници су дубили скромне награде за освојено прво место. Било је ово лепо дружење и прилика да поделимо радост Васкрсења са децом и сами са собом.

 

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2022.