Одражана Прва седница новог Савета МЗ Шимановци

Постављено дана: 15. 07. 2013.
Савет МЗ Шимановци

Савет МЗ Шимановци

Дана 15. јула 2013. године у сали Месне заједнице Шимановци са почетком у 20,00 часова одржана је Прва радна седница новоизабраног Савета МЗ Шимановци.
Председник Слободан Михић констатује да има кворум јер је присутно осам од укупно девет чланова Савета. Једино недостаје Тони Вујичић. Предложен је следећи дневни ред:

1. Разматрање и усвајање записника са конститутивне седнице Савета МЗ Шимановци одржане дана 03. 07. 2013. године.
2. Извештај о извршеној примопредаји документације, инвентара и финансијског стања МЗ Шимановци на дан 09. 07. 2013. године.
3. Извештај о финансијској ситуацији МЗ Шимановци на дан 15. 07. 2013. године.
4. Извештај о тренутном стању на водоводу.
5. Разматрање и доношење одлуке:
– о начину наплате старих дугова од закупаца локала
– о расписивању јавне лицитације за закуп локала
– именовање комисије за спровеђење лицитације
– о закупу пијачних тезги унутар пијаце
– решавање проблема продаје ван пијачног простотра
6. Разматрање и доношење одлуке о организацији сеоске славе
– датум одржавања
– одређивање локација које ће се издавати као и износ закупа
– издавање Дома културе као и износ закупа
– именовање лица који ће вршити договор и наплату закупа јавних површина
7. Извештај о раду ФК „Хајдук-1932“ и финансијски извештај
8. Разно

Тачка 1 – Сви присутни чланови су добили записник са прошле седнице Савета. Ђорђе Арсенијеви – Пурђа предлаже да се убудуће достави раније материјал за седницу како би се чланови могли припремити. Предлог усвојен.

Тачка 2 и 3 –  Председник је објединио ове две тачке и отворио расправу о њима. Светлана Илић је објаснила присутнима све по ставкама из записника о извршеној примопредаји који је свима подељен. Нагласила је да је потраживања за воду тешко остварити, поготова за физичка лица јер је судски процес спор а таксе и трошкови адвоката су велики. Горан Гајић предлаже да се сви који не плате струју на пијаци пријаве код електро дистрибуције и да им се струја искључује као и осталим потрошачима неплатишама. Дивна Радивојевић износи за гробље да је Фонд водио послове а Месна заједница је само административни део документације завршавала и да Фонд треба да измири тај дуг за гробље. Ђорђе Арсенијевић – Пурђа, ја не видим како ће то општина решити јер су и они у блокади. Апелујем на чланове савета да се овако нешто никад не понови. Треба извадити и власнички лист да се зна шта је власништво Месне заједнице. Слободан Михић, морамо тренутно решавати проблем гробља. Мало је остало слободних места. Да се стопира сахрањивање са стране. Сви сте упознати са стањем у Месној заједници. Скоро да немамо ништа а дугова имамо много.

Тачка 4. Што се тиче воде сваки месец дана из завода за заштиту здравља из Сремске Митровице долазе и врше проверу исправности. Вода је исправна. Дивна Радивојевић износи и да су урађене и две детаљне анализе и није вода имала недозвољених хемијских елемената. Здравко Стојковић – Дале износи, врло кратко, стање на водоводу је катастрофа. Бошу је обећано 5 бари притиска што је тешко изводљиво. Имамо 2 бунара по 10 литара капацитета а на мрежу се губи око 40-50 % што је превише. Светлана Илић каже, ми канстантно имамо проблем воде. Сваки дан грађани зову и жале се, 2 бунара су мало. Ђорђе Арсенијевић – Пурђа износи да треба инсистирати у Већу да се буше још 2 бунара како би се бар донекле поправило стање како у селу тако и у индустрији. Слободан Михић каже да су обећали да ће бушити 1 бунар и да се отпочне замена мреже, што би сигурно поправило стање. Очекујем да ће се ускоро почети са радовима.

Тачка 5.
– Светлана Илић износи да се редовно шаљу опомене и обавештења и да другачији начин за сада нема. Горан Гајић предлаже да се опомене шаљу да се дуг мора измирити или кривична пријава ако се не плати у року.
– 15. августа истиче закуп. Потребно заказати лицитацију и да се огласи. Слободан Михић предлаже да се закуп смањи на 50 еура како би се и на тај начин повећао број закупљених локала. Горан Гајић предлаже да закуп буде 2 еура по квадрату па да на то иде лицитација. Усвојен предлог.
– У комисију су изабрани: Светлана Илић, Ђорђе Арсенијевић – Пурђа и Горан Гајић
– До сада је закупнина била 100.00 динара по тезги дневно. Предлог је да се од сада наплаћује 1.500.00 динара месечно. Предлог усвојен. Изван пијаце нема продаје. Продавци дрва да се изместе са центра на део Добродола.
– Писмен допис свима на улици да се може продавати само на пијаци.

Тачка 6.
– Предлог је да се слава одржи 16, 17 и 18 августа и да се позову сви клубови и фолклор ко жели да учествује у програму славе. Предлог усвојен.
– Предложено је да се одржава иза Дома културе и иза Дома здравља као и до сада и да се разговара са директорицом школе о могућности постављања и у школско двориште. Тезге да могу распоредити по центру.
– Дом културе да се изда за 50,000.00 динара ако буде заинтересованих.
– Овлашћени за организацију су: Маја Савић, Божидар Бошко Грујић и Слободан Михић.

Тачка 7. Слободан Михић износи да се досадашњи предсаедник клуба Бранко Маљковић повукао. Тренер је на мору а Срђан Радосављевић  – Стега се прихватио да помогне колико може уз помоћ и Милоша Јевтића. Већина играча је остало и поред тешке ситуације у којој се клуб налази. Горан Гајић предлаже да се играчи не плаћају. Бранко Маљковић је изнео како је много мање пристигло прихода у клуб него што је било расхода и да више не може да обезбеди колико је потребно.

Тачка 8. На крају је свештеник Жељко изнео да ће као и до сада све бити презентовано на сајту simanovci.rs. Извештај са избора и са конститутивне седнице је постављен. И у будуће све што је за корист Савета и села шимановаца, сваки члан савета нека достави и биће постављено. Да заједно урадимо нешто добро за Шимановце.

2 Коментара

  1. luca каже:

    50.ooo za Dom kulture…he,he…za tri dana….bas da vidim ko ce da da toliki novac…eto zasto nam se gasi seoska slava…jos kad ugostitelji dignu cene pica na 300 din.,ima da bude celih 5 posetilaca…Umesto da zaradite iskoristite seosku slavu da promovisete selo i napravite nesto tradicionalno npr.neki turnir ili priredbu…

  2. luca каже:

    E sad nepomaze da nam u savet MZ dodje ni Lepa Brena…sve sto se moglo unistiti unisteno je…fudbalski klub ,, KO JE ZAPALIO KUCU,, ,kosarkaski klub je prepusten sam sebi,vodovod pred kolapsom,putevi grob do groba,vrtic na trecem spratu bez dvorista i trepezarije,skola koju svaki drugi dan pljackaju iako je ispostava policije na 100-nak metara…IMA JOS,AL ME MRZI DA KUCKAM..A I VI TO ZNATE PA DA NESMARAM…

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.