Милица Маринковић из Шимановаца светски првак у параглајдингу

Постављено дана: 28. 08. 2013.

Репрезентација Србије у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање, вратила се са Светског првенства из Босне и Херцеговине са бронзаном медаљом и са шампионом света у женској категорији. Милица Маринковић из Аероклуба „Аеро-Еду“ из Београда освојила је прво место међу дамама пилотима параглајдера, док је репрезентација екипно, у конкуренцији 18 земаља, освојила бронзу.

7. FAI Светско првенство у параглајдингу у прецизном слетању одржано је од 17. ао 25. августа на Бјелашници код Сарајева у организацији националног савеза БиХ. Србију су представљали пилоти у следећем саставу: Милица Маринковић из АК „Аеро-Еду“, Тамара Костић, Горан Ђурковић и Драган Попов из ПК „Беркут“, Јован Новак и Дарко Пантић из КСЛ „Арес“ из Београда и Слободан Малетић из КВС „Кошава“ из Београда, који је уједно био и селектор.

У генералном пласману, од укупно 79 такмичара, прво место је освојио Sheng Guang Qiang из Кине, друго место Јака Горенц из Словеније и треће место Томаш Ледник из Чешке. Наши најбоље пласирани такмичари били су Дарко Пантић на 9. месту и Горан Ђурковић на 10. позицији. Екипно је Србија заузела треће место са врло малим бодовним заостатком у односу на другопласирану Бугарску и првопласирану Чешку. Милица Маринковић је освојила титулу првакиње света од укупно 17 такмичарки, и испред такмичарки из Мађарске на другом и трећем месту. Висок пласман је остварила и Тамара Костић, заузевши четврто место у женској категорији.

 

            Пре ове, репрезентација Србије у прецизном слетању параглајдером је имала титулу вицешампиона света, са сребрном и бронзаном медаљом у женској категорији (Милица Маринковић и Милица Бићанин), освојеним 2011. године на Светском првенству у Чешкој. Такође, репрезентативци су од прошле године и трећи у Европи, са актуелном европском првакињом Милицом Маринковић и вицешампионом Европе Гораном Ђурковићем.

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.