Савиндан у Шимановцима

Постављено дана: 30. 01. 2014.

Празник Свети Сава и ове године свечано је прослављен у Шимановцима. Као и до сада свечаност је почела светом литургијом од 09.00 сати у шимановачком светом храму у присуству верника шимановачке парохије. По завршетку свете литургије освећени су славски колачи и славска кољива које су припремили црквени светосавски кумови. Кумови у Цркви били су: породице Вељка Мандића, Драгана Ерића, Драгана Ђорђевића, Стојана Глоговца, Јована Петровића и Зорке Трифуновић.
Кумови су припремили и послужење за све присутне у светом храму и својим прилогом даривали свети храма поводом празника Светог Саве. Исти кумови су се пријавили и за кумство за следећу годину.
Светосавски програм у школи почео је у 12.00 сати. На самом почетку је освећено славско кољиво и славски колач у присуству препуне школске сале ученика, учитеља, наставника, радника школе, родитеља и званица. Школски кум за Светог Саву била је Земљорадничка Задруга Шимановци а за следећу годину пријавила је Месна Заједница Шимановци. И стари и нови кумови су увек помагали школу и драги су гости сваке активности у школи.
Диван светосавски програм је улепшао дан свима присутнима а највише деци која су показала сав свој таленат и труд да свима буде лепо. На крају су подељени светосавски пакетићи које је припремила општина Пећинци за сву децу.
Уз ручак и музику весеље је настављено а школа се као и до сада показала као добар домаћин.

 

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2022.