Savindan u Šimanovcima

Postavljeno dana: 30. 01. 2014.

Praznik Sveti Sava i ove godine svečano je proslavljen u Šimanovcima. Kao i do sada svečanost je počela svetom liturgijom od 09.00 sati u šimanovačkom svetom hramu u prisustvu vernika šimanovačke parohije. Po završetku svete liturgije osvećeni su slavski kolači i slavska koljiva koje su pripremili crkveni svetosavski kumovi. Kumovi u Crkvi bili su: porodice Veljka Mandića, Dragana Erića, Dragana Đorđevića, Stojana Glogovca, Jovana Petrovića i Zorke Trifunović.
Kumovi su pripremili i posluženje za sve prisutne u svetom hramu i svojim prilogom darivali sveti hrama povodom praznika Svetog Save. Isti kumovi su se prijavili i za kumstvo za sledeću godinu.
Svetosavski program u školi počeo je u 12.00 sati. Na samom početku je osvećeno slavsko koljivo i slavski kolač u prisustvu prepune školske sale učenika, učitelja, nastavnika, radnika škole, roditelja i zvanica. Školski kum za Svetog Savu bila je Zemljoradnička Zadruga Šimanovci a za sledeću godinu prijavila je Mesna Zajednica Šimanovci. I stari i novi kumovi su uvek pomagali školu i dragi su gosti svake aktivnosti u školi.
Divan svetosavski program je ulepšao dan svima prisutnima a najviše deci koja su pokazala sav svoj talenat i trud da svima bude lepo. Na kraju su podeljeni svetosavski paketići koje je pripremila opština Pećinci za svu decu.
Uz ručak i muziku veselje je nastavljeno a škola se kao i do sada pokazala kao dobar domaćin.

 

Ostavite komentar

Morate biti ulogovoani da bi ostavili komentar.

Šimanovci reklamni baner

Forum


Marketing

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Ćirilica

Pratite nas


Preporučite nas

Linkovanje

Ako želite da nas linkujete, naš baner možete preuzeti OVDE.
Šimanovci reklamni baner
Preuzimanje Banera

Glas Šimanovaca

Glas Šimanovaca broj 1 Glas Šimanovaca broj 2 Glas Šimanovaca broj 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2019.