Васкрс у Шимановцима

Постављено дана: 20. 04. 2014.

И ове 2014. године празник Васкрсења Христовог у Шимановцима је прослављен свечано. Света Литургија као и обично почела је у 09,00 сати. У препуном храму осећала се радост празника над празницима. У храму велики број верника а посебно деце што је свакако додатни разлог за задовољство свих шимановчана. Обављена је и Света тајна причешћа за све који су се достојно припремали за Свету тајну. По завршеној светој Литургији свој деци у светом храму подељени су Васкршњи пакетићи које су као и до сада припремиле жене из удружења „Шимановчанке“ из Шимановаца. За похвалу је активна сарадња жена „Шимановчанки“ са својом Црквом на добро свих нас а на радост највише деце. Сви присутни су уз нафору добили и по освећено Васкршње јаје.
На крају је као и прошле године организована Туцанијада. У туцању јаја такмичила су се деца у три категорије: прва категорија деца до седам година, друга од седам до једанаест година и трећа од једанаест до петнаест година.
У првој категорији победу је однела Сара Лепојевић
У другој категорији победу је однео Марко Евђенић
У трећој категорији победи је однео Угљеша Радивојевић
Деца су у свему уживала и надамо се да ће овако да се настави у Шимановцима. Како је предходних дана била киша и лоше време, данас је дан био какав се само пожелети може. Све ово је употпунила и ТВ НОВА својим доласком и снимљеним материјалом да се види и чује како се дешава у Шимановцима о празнику Васкрсења Христовог.

ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.