Трећи пречистач чува Обедску бару

Постављено дана: 03. 02. 2015.
7_130ШИМАНОВЦИ: Док је изградња постројења за пречишћавање отпадних вода у Шимановцима при крају, у локалној самоуправи се већ планира изградња трећег пречистача, како би се задовољиле све потребе мештана села у јужном делу општине Пећинци, али и обезбедила заштита Специјалног резервата природе Обедска бара.

Трећи пречистач имаће велики значај за мештане Огара, Обрежа, Ашање и Купинова, јер се тиме отвара могућност изградње канализационе мреже, што је предуслов за квалитетан живот у селима која имају око две хиљаде домаћинстава. Изграда пројекта планирана је за ову годину и за ту намену биће издвојено 3,5 милиона динара. Партнер на реализацији пројекта општини Пећинци биће Регионална развојна агенција Срем.

Осим што ће решити потребе пећиначких села, овај пречистач служиће да заштити Обедску бару и као такав представља највећи изазов с обзиром на то да се у заштићеном подручју захтевају посебни третмани и ефикаснија технологија пречишћавања отпадних вода. Уједно, овај пећиначки пречистач због положаја у односу на Специјални резерват природе Обедска бара, биће једна врста огледног постројења за цео регион и шире, јер треба да покаже како функционише одржива комунална инфраструктура у условима где су посебне зоне заштите.

ЉМ.

Извор: dnevnik.rs

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.