Прослављен Васкрс у Шимановцима

Постављено дана: 12. 04. 2015.

По завршеном Великом, Часном посту и после завршене страсне седмице дочекали смо празник над празницима, Васкрсење Господа нашег Исуса Христа.

Као и до сада, тако је и ове 2015. године Васкрс прослављен свечано и на радост свих шимановчана. Света Литургија је почела у 09,30 часова а од 08,30 су верници почели долазити у свети храм како би се исповедили и очишћени пришли Светој Тајни причешћа. У пуном светом храму на сваком месту се осећала радост Васкрсења. Причестило се око 70 верника и током целе свете Литургије осећала се благодат Духа Светога. Освећена су и Васкршња јаја и подељена прво деци па и свима који су учествовали на Литургији. Жене „Шимановчанке“ су као праве мироносице припремиле пакетиће за сву децу у светом храму почев од оних у наручју родитеља па све до старијих дечака и девојчица. Ваља напоменути да већ трдиционално жене „Шимановчанке“ припремају пакетиће за децу о Васкрсу и Бадњем дану.

По завршеној светој Литургији и ове године организовано је такмичење у туцању јаја за децу. Поново су деца била подељена у три групе; деца до 7 година, од 7 до 10 година и преко 10 година.

У најмањој групи до 7 година најуспешнији су били: Саша Арсенијевић, Магдалена Шљукић и Невена Вујановић.

У средњој групи од 7 до 10 година победници су били: Вук Пековић. Мирко Муњиза и Страхиња Радивојевић.

У групи од преко 10 година победили су: Анђела Масникоса, Дејан Ерић и Лука Кузмановић.

Заиста је ово био радостан дан како за децу тако и за старије шимановчане. Да би Ви све ово могли и видети помогао нам је Немања Војкић са фотографијама са лица места.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ

 

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.