Радост Бадњег дана и Божића у Шимановцима

Постављено дана: 07. 01. 2016.

На дане празника Бадњег дана и Божића у Шимановцима је било заиста свечано. На сваком кораку се осећала радост какву може донети само Богомладенац Христос.

На Бадњи дан од раног јутра шимановчани су почели долазити у свој храм по бадњаке и остале Црквене потребе (тамјан, фитиље, брикете).

У 16,00 часова служено је вечерње Богослужење. Свети храм је био попуњен са децом и одраслима који су дошли да заједно прославе радост празника. Као никад до сада богослужење је прошло у тишини и пажњи свих присутних. На крају после поучних речи свештеника свој деци су подељени пакетићи које већ традиционално припремају чланице Удружења жена „Шимановчанке“. Ваља напоменути да већ неколико година припремају пакетиће за децу присутну у светом храму, за Васкрс мрсне и за Бадњи дан посне, тако је било и ове године. По подели пакетића извршено је освећење и паљење бадњака. За све старије припремљено је кувано вино и кавана ракија. Пуна порта је била народа окупљеног око бадњака.

Тачно у поноћ је служено јутрење Богослужење. Опет пуна Црква, сада старијих јер је деци време да спавају. Опет тишина и молитве какве приличе овом радосном дану. На крају јутрења свештеник је изнео задовољство за бољитак који је и те како приметан и у сваком погледу напредује. „Има још ствари које можемо и требамо да поправимо а сад је најбоље време да то отпочнемо. Празник Бадњег дана и Божића и јесте да свако од нас покрене себе на боље“, речено је у обраћању свештеника присутном народу. На лицима присутних у светом храму се видела радост најрадоснијег празника.

Као круна свега свакако је света Литургија на сам дан Божића која је почела у 09.00 часова. Доста верника је постило цео Божићни пост. Причешћивало се сваке недеље и празника током поста а и са сам дан Божића причестило се око 50 верника шимановчана. Радост је ово за све Православне хришћане па и за нас Шимановчане. Свима желимо срећне Божићне празнике.

МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ

Фото Саша Ђорђевић и Светлана Велимировић

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2022.