Васкрс у Шимановцима 2016. године

Постављено дана: 01. 05. 2016.

Празник Васкрсења Христовог као празник над празницима слави се данас у Српској Православној Цркви и по целом свету где се држи јулијански календар.

Као и сваке године у Шимановцима на овај дан је свечано како и приличи и треба да буде на овако велики празник. Пост пред Васкрсење и освећење воде по нашим домовима у Шимановцима је само као припрема за Васкрс. Дошла нам је радост празника над празницима.

Од раног јутра верни народ је пристизао своме светом храму. Долазили су многи да се исповеде како би се причестили овог дана. Деца су посебна радост празника па се пред почетак свете Литургије напунио наш храм. Света Литургија коју је предводио шимановачки парох протојереј Жељко Кретић била је радост за све у светом храму. Присутни су од стране пароха упознати са суштином празника Васкрсења, као и са доласком моштију Мајке Ангелине планиран за 09. мај у 15,00 сати.

Сви присутни су донели Васкршња јаја која со освећена и подељена присутнима на светој Литургији. Удружење жена „Шимановчанке“ и ове године су, већ традиционално припремили пакетиће за сву децу у светом храму.

Да добра деца добију поклоне и од зеца погледајте овде:

Припремиле су жене и јаја за такмичење деце, што раде већ неколико година. Лепо време је допринело да после завршене Литургије испуни се Црквена порта шаренилом раздрагане деце. Као и раније подељени су у три групе: деца предшколског узраста, деца од првог до четвртог разреда и деца од петог до осмог разреда и такмичење је почело. Из сваке групе за прва три места подељене су награде.

Из најмање групе треће место је припало Данилу Бошковићу, други је био Милош Шћепановић а титулу најбољег понео је Миљан Вукашиновић.
У групи од првог до четвртог разреда треће место је Мирко Муњиза, друго Магдалена Шљукић док је прво однела Невена Вујановић.
Најстарији су били најозбиљнији и трећи је био Слободан Јовановић, други Слађан Гаврић а изгубили су од бољег, девојчице Анђеле Масникоса.

Како је то све изугледало погледајте:

Кроз фотографије употпунићете доживљај празника, поготово Ви шимановчани који сте тренутно далеко од својих Шимановаца.

Од Господа Вам здравље уз поздрав ХРИСТОС ВАСКРСЕ

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2022.