Позоришна представа – Мајка Ангелина

Постављено дана: 20. 05. 2016.

Пећиначко „Позориште младих аматера“ које функционише у оквиру Удружења младих активиста Пећинци у години када се обележавају три значајна јубилеја везана за Свету породицу Бранковић припремило је полу часовну позоришну представу о последњој српској деспотици, монахињи и светитељки Ангелини Бранковић и њеним доласком са синовима у сремско село Купиново.

Представа је рађена по мотивима прича из романа „Запис душе“ Љиљане Хабјановић Шуровић, по сценарију Љубице Бошковић, а у режији Слободана Станковића. У представи играју Мерима Радивојевић као Мајка Ангелина, Бојан Наић као Ангелинин старији син Ђорђе, Слободан Станковић као Ангелинин млађи син Јован и Драгана Кнежевић као појац.

Редитељ овог пројекта истиче да је циљ да се представа прикаже у свим селима пећиначке општине, како би се мештани, а поготову млади, путем сценског стваралаштва упознали са животом ове велике светитељке и значајем Свете породице Бранковић за српски род.Представа је до сада изведена у Купинову и то за време боравка светих моштију Мајке Ангелине, Пећинцима, Огару, Шимановцима, а у недељу 22. маја биће изведена и у Карловчићу.

Аутентичне костиме урадиле су чланице Удружења жена „Мајка Ангелина“ из Купинова, а подршку при реализацији овог пројекта пружила је локална самоуправа општине Пећинци и пећиначки Културни центар.

Мало атмосфере, како је то изгледало у Шимановцима можете погледати на видео снимку,

Како је то све изгледало у Шимановцима 20. маја дочараћемо Вам кроз фотографије.

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер

Твитер


Маркетинг

Neospindle - IT Usluge I Rešenja Agencija Horizont


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2022.