Прослављен Свети Сава у Шимановцима

Постављено дана: 28. 01. 2017.

Прослава Светог Саве Првог архиепископа српског отпочела је светом Литургијом у храму Преноса моштију светог оца Николаја. Служио је парох протојереј Жељко Кретић уз саслужење ђакона Драгана Гаврића и присуство великог броја верника. Све то је улепшало и присуство деце, ученика основне школе. У светом храму су на крају освећени славски колачи и жита које су припремили Црквени кумови: породице Вељка Мандића, Драгана Ерића, Јована – Лулета Петровића и Стојана Глоговца. Поменути кумови су се прихватили и за следећу годину кумства при нашем светом храму.

Славље је настављено у просторијама ОШ „Душан Јерковић Уча“ у Шимановцима, где су ученици са својим учитељима и наставницима одржали пригодан програм.

Надлежни парох протојереј Жељко Кретић освештао је славски колач и жито у школској сали, коме су присуствовали школски кум Стеван Вујичић, директорка школе Снежана Станковић, заменик председнице општине Пећинци Зоран Војкић, председник МЗ Шимановци Александар Мандић и представник школског одбора Жељко Ћирковић. Сечење колача увеличали су ученици школе, који су заједно са свештеником учествовали у обреду освећења колача и жита.

Након поздравне речи директорке школе, одржана је приредба у част Светом Сави. На сцени су се смењивале народне игре и песме које су биле употпуњене балетом и мултимедијалном представом о Савином одласку у манастир и кратким концертом хармоникаша.

Оставите коментар

Морате бити улоговоани да би оставили коментар.

Шимановци рекламни банер


Promena pisma

Latinica

Пратите нас


Препоручите нас

Линковање

Ако желите да нас линкујете, наш банер можете преузети ОВДЕ.
Шимановци рекламни банер
Преузимање Банера

Глас Шимановаца

Глас Шимановаца број 1 Глас Шимановаца број 2 Глас Шимановаца број 3
design & development 
by neospindle.com 
all rights reserved 
© 2024.